Puşcăriaşii tulceni au găsit un proiectil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Puşcăriaşii lucrau la spaţii verzi
Puşcăriaşii lucrau la spaţii verzi

Descoperirea a fost făcută în joi dimineaţă, la ora 10.05: O echipă de 17 puşcăriaşi din Penitenciarul Tulcea care lucra la amenajarea spaţiilor verzi din zona fostului Camping Murighiol, a descoperit în terasament un element de muniţie. Este vorba despre un proiectil lovitură AG 7 de exerciţiu.


Imediat după ce au găsit proiectilul, deţinuţii au încetat orice activitate, iar reprezentanţii Pentenciarului care îi însoţeau au solicitat, prin 112, sprijinul pompierilor militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Delta“.
Formaţia de deţinuţi s-a mutat într-o altă locaţie, iar zona a fost conservată până la sosirea echipajului ISU Tulcea.  De asemenea, directorul Penitenciarului Tulcea şi judecătorul delegat au fost informaţi în legătură cu această descoperire.
„Ajunsă la faţa locului echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentului de Pompieri Tulcea  a identificat elementul de muniţie,  provenienţa lui fiind din perioada de înainte  de Revoluţia din 1989. De menţionat că astfel  de proiectile erau folosite de Gărzile Patriotice. Acesta a  fost ridicat, transportat şi depozitat în siguranţă de către lucrătorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, urmând să fie distrus ulterior“, spune Ionuţ Rotaru, purtător de cuvânt al Penitenciarului Tulcea.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite