Puşcăriaşi la muzeu FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest weekend, un grup format din 16 persoane private de libertate aflate în detenţie în Penitenciarul Tulcea au participat la o nouă acţiune organizată în afara unităţii penitenciare.

De această dată obiectivul a fost vizita la Muzeul „Delta Dunării” din municipiu. Cele 16 persoane private de libertate însoţite de educatori din cadrul Sectorului Educaţie şi Asistenţă Psihosocială din penitenciar şi cadre din Serviciul de pază şi escortă, au avut ocazia sub îndrumarea ghidului muzeului să viziteze expoziţia permanentă de specii de floră şi faună caracteristice principalelor ecosisteme din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.
„Prezenta acţiune organizată de Penitenciarul Tulcea vine în completarea celorlalte activităţi organizate în comunitate. De această dată cu sprijinul Institutului de Cercetări Eco-Muzeale Tulea am vizitat acvariul, unul dintre importantele obiective turistice ale zonei în care trăim. Printre cei pe care îi avem în custodie sunt persoane care au fost pentru prima dată în vizită într-un astfel de muzeu. Activităţile organizate în afara mediului de detenţie au menirea de a oferi şansa persoanelor condamnate să menţină legătura cu societatea şi să participe la acţiuni pregătitoare pentru reintegrare în comunitate“, a precizat Ion Feodorof, şeful Penitenciarului Tulcea.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite