„Prostia Omenească“, pe scena teatrului Jean Bart din Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri, de la ora 11.00, copiii sunt invitaţi la teatru. Cei mici vor petrece o oră într-o atmosferă de basm în regia lui Ion Dore şi Nelu Serghei

Biletele s-au vândut deja încă de la finalul anului trecut. Piesele de teatru pentru copii se joacă cu sala plină de cele mai multe ori, pentru că spectatorii vin de la grădiniţă.
Piesa care are premiera vineri, de la ora 11.00, este o adaptare după povestea lui Ion Creangă cu scenariul scris de Bogdan Ulmu. Muzica este semnată de  Marius Ţeicu, iar din distrubuţie fac parte Mihai Gălăţan, Nicoleta Lungu, Ionel Durbală, Aurelia Ciobu, Costel Zamfir, Carmen Nicoară, Liviu Petcu.
Actorii şi regizorii lucrează la  această piesă din noiembrie şi au avut până acum 2o de repetiţii. Bugetul alocat este de 9.000 de lei.
„O piesă pentru copii este mult mai greu de montat decât una pentru adulţi. Ei vor să vadă lucrurile clar, iar impactul este major. Dacă nu le place, ar putea să nu mai vrea niciodată la teatru“, spune Nelu Serghei.
Combinaţie între „Păcală“ şi „Povestea Prostiei“
Pentru că piesa era prea scurtă aşa cum fusese ea scrisă iniţial (maxim 35 de minute), regizorul Nelu Serghei s-a decis să combine povestea cu o alta, tot a lui Creangă, tot la fel de cunoscută: „Păcală“. Astfel, piesa care se va juca pentru prima dată mâine va dura o oră.
„Titlul original din scenariu era «Povestea Prostiei», dar eu am preferat Prostia Omenească, mi se pare un titlu mult mai relevant“, mai spune Serghei.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite