Proiectul Evrica: Schimb de experienţă la Costineşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Îndrăzneşte să fii mare“: Sub acest generic o echipă de patru voluntari de la Tulcea, însoţită  de profesor Viorica Petre, coordonator judeţean al proiectului Evrica , au participat în perioada 20 -24 iulie 2012 la Costineşti la un schimb de experienţă  cu voluntari din alte 14 sucursale.

Adelina Iancu de la Colegiul „Spiru Haret“, Iulia Danciu de la Colegiul „Delta Dunării“, Vlad Mormocea de la „Grigore Moisil“ şi George Harcota de la Colegiul „Brad Segal“ sunt cei patru elevi care au ajuns îna ceste zile la Costineşti.
„Activităţile voluntarilor s-au desfăşurat în mai multe sesiuni. Este vorba despre activităţi de socializare şi de cunoaştere, dar despre responsabilizarea tinerilor în calitate de adulţi şi viitori membri ai unei familii“, a declarat prof. Viorica Petre.
Campania urmăreşte să dezvolte în rândul persoanelor tinere conştientizarea asupra  pericolelor  care pot atenta la sănătatea individuală, dar şi colectivă: ITS ( Infecţii cu transmitere sexuală), contaminarea cu virusul HIV/SIDA.
„Campania constă în discuţii cu persoane de pe plaja Costineşti  în legătură cu aceste subiecte şi distribuirea de materiale promoţionale pe tema  sănătăţii individuale“, a mai precizat Viorica Petre.
Proiectul  se desfăşoară în perioada septembrie 2010 - august 2013, şi este finanţat de Comisia Europeana (POSDRU) şi realizat de fundaţia „Tineri pentru tineri“ în parteneriat cu Ministerul Educaţiei.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite