FOTO Profesorul care cerea sex pentru note de trecere a luat un an și jumătate de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Constanța a respins vineri, 21 octombrie, apelul formulat de Dumitru Ion (55 de ani), profesorul acuzat de procurorii tulceni că ar fi solicitat bani şi favoruri sexuale unei eleve pentru a o scăpa de corigenţă. Profesorul are o condamnare de un an și jumătate de închisoare cu suspendare și are dreptul de a preda.

„Bărbuţă“, aşa cum îl cunosc elevii din Babadag pe Dumitru Ion a predat nestingherit în tot acest timp. Prins cu „mâţa în sac“ în vara anului 2010, profesorul s-a întors liniştit la catedră în septembrie şi le-a vorbit elevilor de la Grupul Şcolar „Dimitrie Cantemir“ despre valorile istorice ale neamului românesc şi nu numai. Dumitru Ion îşi va continua activitatea la catedră, întrucât şi interdicţia de a preda a fost, de asemenea, suspendată.


Roxana, denunţătoarea

Bărbatul, consilier local în comuna Baia, a fost prins în flagrant în timp ce primea 500 de euro mită de la o eleva (Roxana Cristina Costache) a Grupului Școlar „Dimitrie Cantemir” (Babadag) pentru a o ajuta să scape de o corigenţă la istorie şi pentru a promova Bacalaureatul.
Procurorul specializat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, în cooperare cu ofiţeri ai poliţiei judiciare din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Tulcea şi cu sprijinul Poliţiei oraşului Babadag, au desfăşurat, în data de 8 iunie 2010, o operaţiune de prindere în flagrant a inculpatului Dumitru Ion sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.
Investigaţiile specifice au mai arătat faptul că în perioada aprilie-iunie 2010, în mod direct, profitând de calitatea sa, inculpatul a pretins de la denunţătoare bani, bunuri şi alte foloase de natură morală (promisiunea întreţinerii de relaţii sexuale) în scopul enunţat anterior.




image
Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite