UPDATE.Profesoara din Tulcea reţinută după ce a luat şpagă de la elevi,pusă în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iacob Elena, profesoară de limba română la Liceul Brad Segal a fost reţinută pentru 24 de ore de procurorii tulceni şi prezentată la Tribunal cu propunere de arestare.

UPDATE. În urmă cu jumătate de oră  instanţa a respins cererea procurorilor şi a decis cercetarea în libertate a profesoarei, decizie supusă recursului.
„Persoana va fi cercetată în libertate şi a primit interdicţia de a părăsi ţara“ spune preşedintele Tribunalului Tulcea, Carmen Andrei.

Procurorii şi poliţiştii de la Serviciul Judeţean Anticorupţie Tulcea au reţinut-o pe profesoară după ce au efectuat aseară o percheziţie la domiciliul acesteia unde au găsit două plicuri cu bani.Elena Iacob fusese denunţată de o elevă, care împreună cu alte două colege aflate în stare de corigenţă i-au dat în total 800 de lei şi 500 de euro.
„Investigaţiile au mai relevat faptul că legătura dintre eleve şi profesoară a fost intermediată de o altă elevă a liceului, faţă de care s-a început urmărirea penală pentru complicitate la infracţiunea de luare de mită, luându-se faţă de aceasta măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea, celelalte două eleve care au oferit mită fiind cercetate în stare de libertate“ spune procurorul Laura Subţirelu, purtător de cuvânt al Parchetului Tulcea.
Procurorul a dispus reţinerea inculpatei Iacob Elena pentru 24 de ore, iar astăzi, 11 mai  a fost prezentată Tribunalului Tulcea cu propunere de arestare preventivă pe o durată de 29 de zile.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite