Primul centru pentru copiii cu autism din Tulcea!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O şansă pentru copii cu autism
O şansă pentru copii cu autism

Joi la ora 10.00 are loc inaugurarea Centrului de Terapie Comportamentală pentru copii cu autism din Tulcea. Acesta va funcţiona în incinta Centrului Maternal de pe strada Alunişului din Tulcea.

De acest proiect s-a ocupat asociaţia „Dincolo de aparenţe“, Consiliul Judeţean Tulcea şi clubul Rotary. 
Centrul va exista din iniţiativa asociaţiei deschise de Florentina Soare, o mămică din Tulcea care se confruntă cu această problemă.  Pentru băieţelul ei, a adus acasă un terapeut din Norvegia, după care o echipă întreagă de terapeuţi. Iniţial, această asociaţie era doar o adunare a părinţilor, dar s-a transformat într-o asociaţie pentru toţi cei care au nevoie de sprijin.

Numărul copiilor oligofreni şi cu sindrom Down creşte îngrijorător!

La Tulcea sunt înregistraţi 40 de copii cu autism, dar numărul lor este mult mai mare: „Nici copilul meu nu este înregistrat. Acolo te duci dacă ai nevoie de pensia aceea, dar noi nu am vrut să luăm“, spune Florentina Soare.
Copiii cu autism vor face tratament cu terapeuţii centrului, printre care şi Florentina Soare. „Este extrem de greu, pentru că ei nu asimilează, nu pot să înveţe. De aceea facem terapie unu la unu: un copil cu un terapeut. Pornim de la contactul vizual şi încercăm să parcurgem treptele învăţării“, spune Floretina Soare.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite