Primăria şi PSD aşteaptă să le cadă o clădire în cap tulcenilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirea se poate prăbuşi în capul trecătorilor
Clădirea se poate prăbuşi în capul trecătorilor

De ani de zile autorităţile locale nu pot demola o clădire aflată în paragină în centrul municipiului- fostul sediu al Casei Pionierilor. Clădirea este un adevărat focar de infecţie, adăpost pentru oamenii străzii şi se poate prăbuşi în orice moment. Cu toate semnalele de alarmă, cele două părţi nu au găsit calea rezolvării problemei, aşteptănd probabil o nenorocire.

Primăria deţine terenul şi , spun reprezentanţii ei, primul etaj al clădirii, în timp ce  etajul al doilea este proprietatea Partidului Social Democrat. Clădirea este în stadiu avansat de degradare şi se poate prăbuşi în orice moment, punănd în pericol viaţa trecătorilor, destul de numeroşi. Cu toate acestea cei de la PSD nu-şi dau acordul de demolare încercând să forţeze Primăria să le ofere proprietatea unui sediu în care stau cu chirie, o clădire mult mai valoroasă, o vilă cu curte aflată pe strada Victoriei, în timp ce Primăria ezită, deoarece în sediul respectiv mai sunt cazaţi şi cei de la „Cartel Alfa“.

Varianta PSD

Reprezentanţii PSD contrazic Primăria şi spun că deţin întreaga clădire, cumpărată în urmă cu aproape zece ani de partid de la fostul primar Constantin Mocanu.
„Problema Primăriei e că le-a scăpat ceva la documentaţie, noi deţinem clădirea întreagă. Suntem de acord să o cedăm, să se demoleze, contra sediului şi terenului de pe strada Victoriei“ spune senatorul Trifon Belacurencu, cel însărcinat de partid să negocieze problema.
Belacurencu spune că este de acord inclusiv cu preluarea contractului de chiriaşi cu cei de la sidicatul „Cartel Alfa“, şi că temerea Primăriei este că dacă sindicaliştii ar fi evacuaţi cumva, aceştia s-ar supăra pe autorităţile locale,. Cu oarece efecte electorale negative.
„Noi suntem dispuşi la negociere fără probleme, pe ei nu ştiu ce-i reţine“ mai spune senatorul Belacurencu.

Ce mai aşteaptă?

La rândul lor reprezentanţii Primăriei spun că nu au primit o propunere concretă din partea celor de la PSD.
„Nu ştiu ce vor, probabil aşteaptă să-i demolăm ca să ceară bani ca despăgubire“ spune viceprimarul George Blejan.
Citiţi mai mult în Adevărul de Seară Tulcea!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite