Primăria Tulcea, în război cu magazinele de vise

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magazin de vise
Magazin de vise

După ce autorităţile centrale au eşuat în lupta cu magazinele care comercializează plante etnobotanice, municipalitatea tulceană vrea să iniţieze, în decembrie, un proiect de hotărâre pentru a monitoriza în permanenţă aceste activităţi.

De la începutul acestei săptămâni biroul comercial din cadrul Primăriei a efectuat repetate descinderi în cele trei magazine de vise care funcţionează pe raza municipiului Tulcea.
„Am solicitat un raport de la Direcţia de Sănătate Publică, de la Spitalul Judeţean Tulcea, de la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului, dar şi de la Poliţia Municipiului Tulcea, iar în şedinţa de pe data de 20 decembrie intenţionăm să propunem un proiect de hotărâre pentru o monitorizare mai atentă a acestor centre comerciale“, a declarat astăzi dimineaţă, în cadrul şedinţei de Consiliu Local, primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea.
Acesta a mai făcut precizarea că actul comercial în cauză beneficiază de un cadru legal deficitar, pe care afaceriştii care scot bani din vânzarea plantelor etnobotanice îl speculează destul de bine.
Vânzare cu sacoşa, în toaletele şcolilor
În aceeaşi ordine de idei, primarul spune că are informaţii că aceste produse nu se vând numai în magazine: „În cazul vânzării cu sacoşa plină de plante aduse de la Bucureşti, distribuite din om în om,  prin scări de bloc şi toaletele de unităţi şcolare este greu să acţionăm. Putem, în schimb, să monitorizăm în permanenţă activitatea magazinelor care încă mai funcţioneză, oarecum legal, şi în Tulcea“, a mai adăugat Hogea.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite