GALERIE FOTO Codul galben a făcut ravagii în zona Măcin: Zeci de animale ucise, drumuri distruse şi zeci de gospodării inundate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis vineri cod galben de ploi torenţiale pentru Bucureşti şi 19 judeţe, printre care şi Tulcea. Avertizarea meteo este valabilă până în această seară, la ora 21.00.

Sâmbătă după amiază, pompierii militari ai Staţiei Măcin din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Delta“ Tulcea au intervenit pentru cinci curţi şi două beciuri de pe raza localităţii Măcin, care au fost inundate în urma ploilor torenţiale din această zonă a judeţului.
„Tot în cursul zilei de ieri, pompierii de la Măcin au fost solicitaţi să intervină şi pentru o gospodărie din Văcăreni. La scurt timp după apel proprietarul a sunat pentru a anunţa că nu mai este nevoie de intervenţia noastră“, spune Angela Tulceanu, purtător de cuvânt al ISU Delta Tulcea.

Natura şi-a făcut de cap! O rupere de nori a făcut ravagii în judeţul Vaslui


Bilanţ


Click pe poze pentru fotogalerie!

image

Ca urmare a precipitaţiilor abundente înregistrate în ultimele 24 de ore, prefectul judeţului Tulcea, Lucian Simion, s-a deplasat astăzi, 20 mai 2012, în localităţile afectate din judeţ, respectiv, Măcin, Greci şi Văcăreni.În urma evaluării situaţiei împreună cu autorităţile locale, s-au înregistrat probleme deosebite în oraşul Măcin, unde şuvoaiele de apă formate au determinat:  avarierea unui număr de 3 locuinţe, inundarea a 10 gospodării şi 4 anexe gospodăreşti. Un podeţ a fost distrus şi alte trei podeţe au fost avariate. De asemenea, au fost străzile din localitate (3 kilometri), reţeaua de alimentare cu apă (un kilometru). O fântână a fost inundată.
„S-a intervenit cu patru utilaje şi 20 persoane din partea autorităţilor locale, precum şi cu motopompe aparţinând ISU, pentru evacuarea apei“, spune Enela Franga, din cadrul Prefecturii Tulcea.
În comuna Greci, ploaia torenţială a determinat creşterea rapidă a cotelor pârâului Recea. Iată efetele: 20 gospodării şi 15 anexe gospodăreşti inundate, 3 podeţe afectate, 30 de hectare de culturi agricole, vii şi livezi afectate, 15 fântâni afectate, 70 capete (o turmă) caprine ucise.                       
S-a intervenit de către serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă cu fadromă, autogreder şi 7 persoane cu cazmale şi lopeţi, pentru a împiedica inundarea locuinţelor.      
 


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite