Pregătiri pentru sezonul rece. Vezi aici ce fel de anvelope îţi trebuie pentru această iarnă şi ce amenzi te aşteaptă dacă nu te conformezi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultima perioadă tot mai multe persoane fizice sau juridice solicită lămuriri referitoare la reglementările legate de dotarea autovehiculelor cu anvelope de iarnă. Pentru a preîntâmpina eventualele neclarități legate de acest subiect, Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie ne explică exact cum trebuie să ne pregătim maşina pentru iarnă:

Tulcenii trebuie să fie atenţi la ce anvelope achiziţionează, astfel încât să nu constate mai târziu că au cheltuit degeaba sume destul de mari. Astfel, pentru a fi acceptate ca anvelope de iarnă, acestea trebuie să fie inscripționate cu unul dintre simbolurile „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”, fără a include în această categorie anvelopele marcate numai ,,all seasons”.
Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice  prevede sancționarea conducerii autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculului de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi al autovehiculului de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, fără ca acestea să fie echipate cu anvelope de iarnă pe roţile axei/axelor de tracţiune sau fără a avea montate pe aceste roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate, nefăcându-se referire la o anumită perioadă a anului.

Amenzi de până la 1.300 de lei!

„Amenda pentru fapta menționată mai sus este prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni (de la 9 la 20 puncte-amendă, respectiv între 603 și 1.340 lei), iar sancțiunea contravențională este însoțită și de măsura reținerii certificatului de înmatriculare“, spune Daniela Condrea, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Tulcea.
 



Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite