Prefectul de Tulcea: „Garantez că spitalul din Sulina va deveni secţie exterioară a Unităţii de Primiri Urgenţe“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, Vasile Gudu, prefectul de Tulcea, a declarat că au găsit soluţia pentru a păstra în picioare Spitalul din inima Deltei Dunării. Acest centru de sănătate a fost închis în urma deciziei ministrului Sănătăţii.

De două luni pacienţii din Sulina au rămas fără asistenţă medicală în cadrul centrul de sănătate. Fiecare pacient este adus la Tulcea fie de ambulanţa privată din localitate, fie cu Serviciul Judeţean de Ambulanţă.
După lungi discuţii şi drumuri la minister, azi prefectul a garantat că s-a găsit soluţia salvatoare pentru spitalul din Deltă. „Garantez că spitalul din Sulina va deveni secţie exterioară a Unităţii de Primiri Urgenţe şi va fi plătit direct prin minister. Am informaţii că s-a acceptat această variantă şi de către conducerea Consiliului Judeţean Tulcea“, spune Vasile Gudu.
Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică spune că la Sulina nu se poate realiza un centru de permanenţă pentru că numărul medicilor nu este suficient: ar fi nevoie de minim 5 medici, iar în Sulina există doar doi.

Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite