Prefectul Vasile Gudu: „Redeschidem dispensarul TBC din Babadag“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri la sediul Prefecturii Tulcea a avut loc o şedinţă în care s-au stabilit detaliile redeschiderii dispensarului TBC din oraşul tulcean Babadag. Până la finalul acestui an, în acest oraş va funcţiona un punct de lucru al spitalului judeţean, cu specializarea TBC.

În sediul fostului dispensar TBC se va deschide un punct de lucru al Spitalului Judeţean Tulcea. Banii nu sunt o problemă, pentru că ei sunt transferaţi de la Ministerul Sănătăţii, prin Direcţia de Sănătate Publică, pe programul de sănătate aferent.
„Problema a fost ridicată de directorul Direcţiei de Sănătate Publică. Am discutat cu toţi factorii implicaţi, iar ideea poate fi pusă în practică foarte repede. Spitalul Judeţean va face o adresă la Consiliul Judeţean Tulcea, pentru modificarea organigramei, după care va trebui să obţinem avizul Ministerului Sănătăţii. Primarul din Babadag şi-a asumat cheltuielile pentru utilităţi“, spune prefectul Vasile Gudu.

Posibil focar de TBC la Liceul din Babadag

În Babadag există aproximativ zece cazuri de persoane cu TBC, dar problema cu care se confruntă este faptul că nu îşi continuă tratamentele. Băbăienii cu TBC fac parte din familii sărace, din etnia romă şi neglijează, de multe ori, continuarea tratamentului după ce sunt externaţi.


Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite