Prea multă birocraţie pentru pescarii din Delta Dunării!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a nu deveni braconieri, pescarii din  Delta Dunării trebuie să obţină cinci documente, iar pentru fiecare dintre acestea trebuie să întocmească un dosar stufos.

Zeci de pescari profesionişti din zona Deltei Dunării au reclamat faptul că sunt „hărţuiţi“ de autorităţile de mediu. Aceştia au ajuns cu plângerile la Trifon Belacurencu, senatorul tulcean care are colegiul în zona de baltă, în speranţa că cererile lor vor ajunge la Bucureşti.
„Ne cer licenţe, autorizaţii de mediu, autorizaţii de pescuit, avem de făcut nu ştiu câte dosare. Ni se mai întâmplă să nu avem dosarele gata, dar asta nu înseamnă că ar trebui să fim ameninţaţi, ci ajutaţi să facem totul legal“, spune Moisev Tănase, un pescar din zona Crişan.
„Suntem persoane fizice autorizate, plătim taxe, dar nu primim nimic, ne plătim contribuţiile sociale dar statul mai mult ne dă palme şi şuturi. Noi ne plătim sculele, ei bagă interdicţii de plângem la mal lângă bărci. Suntem ca negrii pe plantaţie, avem şi noi copii care vor la şcoală, cum îi ţinem la Tulcea tocmai la liceu, zic unii că avem dreptul la trei kile de peşte pe zi? Da dacă le dau eu doar trei kile de carne pe zi şi nimic altceva, pot trăi acolo la oraş, fără sare, pâine, ce trebuie“,  povesteşte un alt pescar profesionist  din zona Deltei, Nicu Efimov.
Îşi caută liniştea la cabinetul parlamentar
Senatorul tulcean Trifon Belacurencu spune că a fost solicitat de mai mulţi pescari să ajute la stoparea abuzurilor organelor de control care ar profita de legislaţia stufoasă şi nepriceperea pescarilor.
Belacurencu spune că mai mulţi pescari din zona Crişan s-au plâns de faptul că organele de control din cadrul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării şi Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură îi hărţuiesc şi amendează abuziv profitând de hăţișul birocratic din domeniul pescuitului comercial.
„Profitând de faptul că mulţi pescari nu au avut timp să întocmească tot dosarul necesar reînnoirii licenţei, unul foarte stufos de altfel, cu zeci de hârtii, mai greu pentru un pescar să îl întocmească rapid, autorităţile de control au tăbărât practic pe ei cu ameninţări şi sancţiuni, cu o zi înainte de termenul de depunere a dosarelor. E un gest abuziv“, a declarat senatorul Belacurencu.
Află din cotidianul Adevărul de astăzi cât durează autorizarea unui pescar şi ce paşi trebuie urmaţi!


Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite