UPDATE Pompieri răniţi în timpul unui incendiu la Nufăru. Un pompier a fost dus cu avionul la Bucureşti!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre pompierii care au intervenit azi noapte la incendiul de la Nufăru, în vârstă de 41 de ani, a fost transferat cu un avion al SMURD la Bucureşti, după ce a fost dus la Reanimare. Al doilea pompier s-a ales cu arsuri uşoare şi a refuzat internarea în spital.

Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea au fost solicitaţi aseară să intervină în cazul unui incendiu petrecut în satul tulcean Nufăru. Doi dintre pompierii care au intervenit s-au ales cu arsuri, unul fiind dus în stare gravă cu elicopterul la Bucureşti.
Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea, col. Florin Başcău, ne spune cum s-a petrecut incidentul: aseară, la ora 18.40, şeful de post din Nufăru a anunţat pe numărul unic de urgenţă un incediu la o gospodărie din sat. Din primele informaţii, ardea un garaj. La cinci minute după anunţarea evenimentului, acelaşi şef de post anunţă că în dreptul garajului care arde se află nişte butoaie pe care scria metanol. Pompierii au fost instruiţi şi au plecat la locul incendiului. „Lângă garaj se aflau două butoaie cu ulei de transmisie care s-a supraîncălzit şi i-a stropit pe cei doi pompieri în timpul intervenţiei“.

EXCLUSIV Declaraţia de pe patul de spital a pompierului rănit: „Acesta este riscul meseriei!“

Marian Lupan (31 de ani) şi Marian Pană (42 de ani) au fost duşi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea. Lupan a refuzat internarea, iar Pană a rămas în spital, după care a fost transferat la Bucureşti, cu arsuri de gradul II şi III pe 25% din suprafaţa corpului. „Eu am fost la spital şi l-am sfătuit şi pe Lupan să rămână pentru mai multe investigaţii, dar nu a dorit. Într-adevăr, are arsuri uşoare. Cert este că amândoi sunt stabili la momentul de faţă“, spune col. Başcău.
Cei doi pompieri sunt angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea  din septembrie 2006. 


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite