Poliţia din Deltă, subordonată municipiului Tulcea. Vezi aici cum este organizată acum poliţia rurală!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prefectul Vasile Gudu, alături de cms. Ştefan Dobre şi cms. Daniela Condrea
Prefectul Vasile Gudu, alături de cms. Ştefan Dobre şi cms. Daniela Condrea

Astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, conducerea Prefecturii Tulcea şi reprezentanţi ai Poliţiei au discutat despre reorganizarea poliţiei rurale. Întreaga Deltă „depinde“ de municipiul Tulcea, şi asta pentru că în deltă patrularea este aproape imposibilă.

Ca urmare a reorganizării, spun reprezentanţii poliţiei, personalul secţiilor de poliţie rurală se va specializa şi poate asigura prezenţa în zona de competenţă 24 de ore din 24.
„De asemenea, funcţiile prevăzute sunt ocupate cu poliţişti proveniţi din cadrul birourilor sau formaţiunilor de poliţie rurală de la poliţiile municipale,  orăşeneşti sau de la posturile de poliţie comunale, toţi poliţiştii având calitatea de organ al poliţiei judiciare şi de poliţist rutier“, spune comisar Ştefan Dobre.
Iată cum arată noile secţii de poliţie rurală:
Secţia de Poliţie Rurală Tulcea, cu sediul în municipiul Tulcea, cuprinzând comunele: Somova, Niculiţel, Mihail Kogălniceanu, Frecăţei, Nalbant, Izvoarele, Horia, Valea Teilor.
Secţia de Poliţie Rurală Tulcea coordonează şi activitatea posturilor de poliţie din Delta Dunării: Ceatalchioi, Pardina, Chilia Veche, C.A. Rosetti, Maliuc, Crişan, Nufăru, Beştepe, Mahmudia, Murighiol, Sfântu Gheorghe şi Valea Nucarilor, care funcţionează ca posturi de poliţie comunale independente, neputându-se reorganiza din cauza poziţiei acestora în zona deltaică, unde patrulările intercomunale sunt imposibil de realizat.
Secţia de Poliţie Rurală Măcin, cu sediul în localitatea Măcin, cuprinzând următoarele comune: Greci, Carcaliu, Smârdan, I.C. Brătianu, Jijila, Văcăreni, Luncaviţa, Grindu şi Hamcearca.
Secţia de Poliţie Rurală Peceneaga, cu sediul în comuna Peceneaga, cuprinzând comunele: Peceneaga, Cerna, Dorobanţu, Turcoaia, Dăeni şi Ostrov.
Secţia de Poliţie Rurală Stejaru, cu sediul în comuna Stejaru, cuprinzând comunele: Stejaru, Casimcea, Beidaud, Baia, Slava Cercheză, Ciucurova, Topolog, Mihai Bravu, Ceamurlia de Jos.
Secţia de Poliţie Rurală Stejaru coordonează şi activitatea posturilor de poliţie Sarichioi şi Jurilovca, care funcţionează ca posturi de poliţie independente, neputându-se reorganiza din cauza poziţiei acestora în zona deltaică, unde patrulările intercomunale sunt imposibil de realizat.
„Concursurile pentru conducerea celor patru secţii sunt în plină desfăşurare, iar la ora actuală conducerea este asigurată de interimari“, mai spune comisarul Dobre.



Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite