Poliţia de Frontieră, fără atribuţii pe braconaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia de Frontieră
Poliţia de Frontieră

Conform guvernatorului Administraţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), Edward Bratfanof, din noua structură de control în ceea ce priveşte pescuitul ilegal ar putea lipsi Poliţia de Frontieră.

Din Delta Force, aşa cum numea ministrul Rovana Plumb această structură de control, ar urma să facă parte reprezentanţi ai Poliţiei Deltei şi ai Gărzii de Mediu. Întreg comisariatul de control cu atribuţii strict pe braconaj va fi coordonat de la nivelul ARBDD.
După cum spune Bratfanof, este posibil ca poliţiştii Gărzii de Coastă să rămână numai cu atribuţii pe frontieră, iar nu pe braconaj.
„Toate semnalele care ne vin şi toate raportările pe care le primim ne arată că trebuie să întărim disciplina în ceea ce priveşte controlul în Delta Dunării, în special în ceea ce priveşte braconajul. În acest sens vreau să vă spun  că am luat decizia de a înfiinţa în Delta Dunării Delta Force,  o unitate de control şi inspecţie care să adune toate cele şapte organe de control din momentul de faţă. Probabil că această structură va fi coordonată de la nivelul Administraţiei Rezervaţiei“, a declarat Rovana Plumb, prezentă la Tulcea în septembrie 2012.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite