Tulcea: Piaţa Dunărea îşi aşteaptă clienţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piața Veche cu o față nouă
Piața Veche cu o față nouă

Fosta „Piaţă Veche“ din municipiul Tulcea a fost reabilitată şi, începând de astăzi, are o nouă denumire. Tulcenii vor avea ocazia să vină la cumpărături într-un spaţiu mai estetic, dar şi mai salubru decât până acum. Autorităţile locale dau asigurări că nu vor creşte taxele pentru activitatea din noua piaţă.

Investiţia de peste jumătate de milion de lei a scoietăţii Agropieţe SA a fost inaugurată astăzi dimineaţă, la ora 10.00.

În zona în care în urmă cu câţiva ani se vindeau animale vii s-a ridicat o nouă hală pentru cei care comerclializează legume sau fructe. Rodica Pascale, directorul Agropieţe, spune că cei care îşi vând produsele în această piaţă sunt cei care au solicitat ridicarea unei astfel de hale.

Piaţă europeană

Dacă până acum comercianţii îşi vindeau marfa direct de pe nişte tarabe de piatră aşezate de-a lungul căii de acces, de acum încolo ei vor vinde de pe tarabe moderne, aflate în interiorul halei de 280 de metri pătraţi.

„Am amplasat până acum 25 de tarabe, dar dacă va exista cerere vom suplimenta acest număr. Pereţii sunt astfel construiţi încât nu este nevoie de aer condiţionat, iar temperatura este optimă atât pentru vânzători cât şi pentru cumpărători. Dacă va fi cazul, vom investi şi în aparate de aer condiţionat“, spune Rodica Pascale.

Noua piaţă va avea de azi înainte şi grupuri sanitare, ceea ce lipsea până acum din această zonă. La etaj va fi spaţiul administrativ al pieţei, dar şi un spaţiu pentru reparaţii cântare (activitate desfăşurată de Agropieţe).

Programul de funcţionare va fi  6.00 – 20.00, dar acesta poate fi prelungit pe timp de vară la solicitarea comercianţilor.

Citiți amănunte în cotidianul Adevărul de Seară!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite