Pensionarii tulceni primesc carduri de autobuz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deocamdată se foloesc aparatele vechi
Deocamdată se foloesc aparatele vechi

Începând de anul viitor, aproximativ 8000 de tulceni, cu pensii de până la 850 de lei lunar, vor reintra în drepturi în ceea ce priveşte gratuitatea la transportul pe autobuzele care circulă la nivel municipal

Spre deosebire de anii precedenţi, beneficiarii transportului gratis vor avea un număr limitat de călătorii pe autobuzele Transport Public (40 de călătorii pe lună) evidenţa acestora fiind realizată cu ajutorul sistemului de taxare electronică.
Gratuitatea se va acorda pentru un număr maxim de 40 de călătorii pe lună, pe oricare din traseele de autobuz din municipiu. Aceste călătorii nu se vor putea efectua însă decât în anumite intervale orare, respectiv între orele 08.00-15.00 şi 17.00-24.00 în zilele lucrătoare şi între orele 06.00-24.00, în zilele nelucrătoare.
„S-a impus reconsiderarea condiţiilor de acordare a gratuităţilor de asemenea manieră încât acestea să nu producă efecte negative asupra cheltuielilor de exploatare a serviciului de transport public, iar bugetul local să aibă posibilitatea de a subvenţiona gratuitatea. Pe de altă parte s-a impus şi programul menţionat pentru a se evita circulaţia în orele de vârf“, a declarat directorul Transport Public, Vladimir Şopov.
Legitimaţia va costa 8 lei
Pentru exercitarea dreptului la transport gratuit, operatorul va elibera fiecărui pensionar care îndeplineşte condiţiile de venit legitimaţii electronice tip card fără contact a căror contravaloare de 8 lei să fie suportată de beneficiarii gratuităţii. Pentru a intra în posesia legitimaţiilor, pensionarii vor trebui să prezinte documentul de identitate şi cuponul de pensie din luna decembrie 2010. Noile legitimaţii au o durată tehnică de utilizare de 5 ani, sunt personalizate şi monitorizate, iar folosirea lor constă în trecerea prin faţa validatoarelor de bilete deja instalate pe autobuze.
Bugetul local va contribui parţial la susţinerea acestei gratuităţi cu o subvenţie lunară de 120.000 de lei.
Gratuităţi limitate şi pentru persoanele cu handicap
Pe de altă parte, operatorul de transport public  va limita şi numărul călătoriilor lunare gratuite pentru persoanele cu handicap accentuat şi grav şi însoţitorii acestora, asistenţii personali ai persoanelor cu handicap grav. Toate aceste persoane vor beneficia de 20 de călătorii gratuite pe lună pe care le vor putea efectua tot în baza unei legitimaţii electronice de călătorie tip card de 8 lei, care pot asigura atât călătoriile gratuite cu autobuzul cât şi pe cele contracost.
Aceste gratuităţi vor fi suportate din bugetul Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială care va plăti câte 2 lei pentru fiecare călătorie gratuită efectuată de către beneficiarii legii posesori de card, sumele urmând a fi decontate lunar.
Citiţi mai multe amănunte îân Adevărul de Seară!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite