Pensionarii tulceni cer reînfiinţarea cantinei sociale din Sulina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A funcţionat ilegal, a fost închisă din dorinţa beneficiarilor, iar acum pensionarii cer redeschiderea ei. De asemenea, aceştia solicită instituţiilor abilitate să fie înfiinţate astfel de cantine în tot judeţul, la nivelul comunelor.

Nicolae Pârvu, liderul pensionarilor din judeţul Tulcea, a solicitat astăzi Prefecturii extinderea serviciilor de cantină la nivelul întregului judeţ.
„Pentru început voi face referire strict la cantina din Sulina. A fost închisă de către primărie, pe motiv că oamenii preferau să primească banii decât să primească mâncare. Credem că un astfel de serviciu este binevenit, să ne asigurăm că bătrânii primesc mâncare în fiecare zi“.
Directorul Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale (AJP), Aurica Mihalcea, spune, însă, că această cantină nu a fost acreditată niciodată, astfel că nu a funcţionat niciodată legal.
Vor cantine în tot judeţul
„În restul ţării s-au pus la punct astfel de cantine în mediul rural. La unul dintre bătrâni acasă, la un inginer agricol care are pământ în arendă. Nu e nevoie să fie pus la dispoziţie un spaţiu imens. Se poate improviza ceva“, mai spune Pârvu.
„Dacă se autorizeză nu avem nicio problemă. Dacă spaţiul este salubru evident că se poate găti şi într-o locuinţă“, susţine Aurica Mihalcea, directorul AJP Tulcea.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite