Pensionarii pot vizita gratuit orice muzeu din ţară. Iată condiţiile!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este vorba despre cei care au activat cel puţin 10 ani în domeniul culturii. De acest  beneficiu se bucură şi soţul (respectiv soţia)  celei (celui) care a activat într-un domeniu legat de cultură. Pentru a putea vizita gratuit muzeele, pensionarii tulceni trebuie să obţină iniţial o legitimaţie.

Pensionarii care au activat cel puţin 10 ani în domeniile culturii şi ale artei, în pluralitatea tipologiilor creaţiilor artistice, inclusiv cei care au activat în mass-media (scrisă şi audiovizual) în domeniile culturii şi ale artei, beneficiază de intrări gratuite, pe bază de legitimaţii speciale, la muzee, la case memoriale, în săli de cinematograf, la teatre, în alte instituţii de cultură, din subordinea organelor administraţiei publice centrale sau locale.
Atenţie, însă: Accesul persoanelor menţionate în sălile de cinematograf şi în sălile de teatru se va realiza numai cu programare săptămânală.

Acte necesare pentru obţinerea legitimaţiei

Legitimaţia necesară este nominală, netransmisibilă şi se eliberează pe perioadă nedeterminată, la cererea persoanei interesate.
Soţul sau, după caz, soţia pensionarului titular al legitimaţiei speciale beneficiază de aceleaşi drepturi ca titularul acesteia.
 Toţi cei interesaţi sunt rugaţi să trimită prin poştă, pe adresa Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional Tulcea (strada Isaccei, numărul 20, 820241), o cerere întemeiată pe prevederile HG 385/2004 în care vor fi specificate numele solicitantului, profesia avută în domeniul cultural-artistic, număr telefon.  Cererea se adresează Ministrului Culturii si Patrimoniului Naţional. De asemenea, pensionarii trebuie să anexeze o copie a cărţii de identitate, un talon de pensie recent, copii ale actelor care dovedesc activitatea de minim 10 ani în domeniul cultural-artistic.
„Facem, totodată, cunoscut tuturor operatorilor din domeniu (muzee, case memoriale, cinematografe, teatre, alte instituţii de cultură) faptul ca au obligaţia de a asigura accesul gratuit, pe baza legitimaţiilor speciale, persoanelor prevăzute de HG  385 / 2004, în condiţiile prevăzute de acest act normative“, a precizat directorul Direcţiei de Cultură, Iulian Vizauer.




Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite