Patru bărbaţi din Parcheş au intrat ilegal în Ucraina şi au pescuit sturioni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sturionii au fost redaţi mediului natural (foto arhivă)
Sturionii au fost redaţi mediului natural (foto arhivă)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul executării unor acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, au depistat patru cetăţeni români care pescuiau cu patru plase interzise de lege în apele teritoriale ale Ucrainei.

Cei patru bărbaţi din localitatea Parches se aflau în două ambarcaţiuni cu motor şi pescuiau cu unelte interzise de lege. Aceştia au fost surprinşi pescuind pe fluviul Dunărea în apropierea malului de pe teritoriul Ucrainei, după care au revenit în apele teritoriale româneşti.
În bărcile pescarilor a fost găsită cantitatea de 86 kilograme de peşte din speciile crap, singer şi şalău, precum şi cinci bucăţi de sturion din specia cegă, în greutate de aproximativ cinci kilograme.
Poliţiştii de frontieră au confiscat plasele de pescuit, iar cantitatea de peşte a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil. Sturionii au fost redaţi mediului natural.
Pe numele localnilor din Parcheş au fost întocmite lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „ieşire/intrare din ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat“ şi „pescuitul sturionilor în alt scop decât pentru capturarea reproducătorilor de sturioni vii pentru programele de populare/repopulare cu puiet de sturioni“.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite