Patrimoniul arheologic al județului, în format electronic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„ARheoDataBase – sistem informatic de inventariere, conservare şi digitazare a datelor privind patrimoniul arheologic al judeţului Tulcea” este un proiectuâ este finanţat cu suma de 38.590 lei de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN).

Se va crea un sistem informatic de inventariere, conservare şi digitizare a datelor privind patrimoniul arheologic al judeţului Tulcea. În plus, această bază de date  va deveni un ATLAS în format digital.
„Realizarea unei baze de date poate aduce beneficii semnificative în realizarea unor proiecte de cercetare în viitor, dar în același timp poate reprezenta un depozit centralizat, care poate fi integrat cu alte baze de date, ce pot permite o mai mare vizibilitate şi posibilitate de utilizare“, spune Cristina Dinu, manager al Institutului de Cercetări Eco - Muzeale Tulcea.
Numărul mare de date și informaţii ce fac referire la siturile arheologice din judeţul Tulcea impun digitizarea, conservarea digitală a tuturor informaţiilor și datelor privind patrimoniul imobil (monumente istorice, situri arheologice). Datele sunt destinate cu precădere administraţiei culturale şi specialiştilor, dar și marelui public.
Echipa de proiect, formată din specialişti arheologi de la Muzeul de Istorie şi Arheologie şi Muzeul Naţional de Istorie a României Bucureşti, este coordonată de dr. Aurel Daniel Stănică, manager de proiect.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite