„Pasagerul“ de Delta Dunării a luat foc!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nava Maramureş a luat foc. FOTO: NICOLETA BUTNARU
Nava Maramureş a luat foc. FOTO: NICOLETA BUTNARU

Nava „Maramureş“, ce aparţine armatorului Navrom Delta se afla la reparaţii în şantierul naval din Brăila. Incendiul a izbucnit din cauza sudurii neprotejate. Intervenţia a fost deosebit de dificilă fiindcă nava se afla andocată la mare distanţă de mal.

Pasagerul a luat foc în cursul zilei de ieri în timp ce se afla pe doc în şantierul naval Brăila. Nava „Maramureş“ , cu o capacitate de 150 de locuri, intrase în reparaţii pe data de 3 octombrie şi urma să fie lansată la apă peste aproximativ o săptămână.
Flăcările au izbucnit în timp ce oamenii sudau în zona pupei. Mecanicul şef Serafim Ivanov ne-a declarat: "Sudam acolo fără mască, fără echipament de protecţie, aşa ne-a pus conducerea să facem. A luat foc de la sudură, am încercat să stingem dar n-am reuşit şi am chemat pompierii".
Trei autospeciale de pompieri au fost chemate la faţa locului, însă nava a ars mocnit din cauza materialului uşor inflamabil cu care este izolată.
Nava „Maramureş“ ce aparţine armatorului Navrom Delta S.A. Tulcea, printre ai cărei acţionari se numără şi Consiliul Judeţean Tulcea,  efectua curse de trasport pasageri în Delta Dunării, la Chilia, Sulina şi Sfântu Gheorghe.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite