GALERIE FOTO Palatele ridicate ilegal în Babadag ar putea fi demolate!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria oraşului Babadag se luptă în instanţă pentru obţinerea autorizaţiei de demolare pentru casele ridicate ilegal de familiile de romi din localitate. Locuinţele sunt în diferite stadii de construcţie, spune primarul Ion Dardac.

Pe rolul Judecătoriei Babadag, dar şi al Tribunalului Tulcea au fost înregistrate 15 dosare în care primăria solicită eliberarea autorizaţiilor de demolare. „Nu acesta este scopul nostru, să demolăm construcţiile ridicate de ei. Dar de la început, de când au turnat fundaţia au fost somaţi să intre în legalitate, să îşi ia autorizaţii de construire, să îşi plătească taxele. Avem fotografii, angajaţii primăriei au discutat cu ei, dar nu au vrut să înţeleagă. Acum solicităm autorizaţii de demolare pentru case în diferite stadii de construcţie, nu case finisate deja“, spune primarul Ion Dardac. Acesta a mai precizat că familiile de romi şi-ar putea păstra locuinţele dacă ar fi de acord să intre în legalitate şi să îşi achite toate datoriile către autoritatea locală.
Şeful Urbanismului  din Babadag, Gheorghe Beucan, spune că este vorba despre locuinţe cu maxim două etaje, iar datoriile familiilor care au construit aceste case variază între 5.000 de lei şi 50.000 de lei. „Aş înclina să cred că pur şi simplu nu le pasă, nu că nu ar avea bani. Atunci când au nevoie fac reprede rost de sumele necesare“, mai spune Beucan.

Click pe poze pentru a vedea imagini cu locuinţele ce ar urma să fie demolate, dar şi cu alte „palate“ din Babadag!

Acesta spune că s-au aplicat 36 de amenzi pentru încălcarea legii 50 (legea construcţiilor), iar la momentul de faţă au 15 dosare în instanţă: 11 pe civil şi patru pe penal. „Avem opt dosare pentru depăşirea termenului de intrare în legalitate, trei dosare pentru nerespectarea documentaţiei tehnice şi patru dosare pe penal, infracţiuni: au continuat lucrările cu toate că au fost somaţi să oprească orice construcţie“, explică Beucan.
Şeful urbanismului a mai declarat că în perioada următoare se vor continua verificările în teren, pentru depistarea celor care încalcă legea construcţiilor.

image
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite