Organizatorii şi participanţii la adunări publice nedeclarate pot ajunge la închisoare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legea nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice prevede sancţiuni destul de mari în cazul organizarea unor adunări neautorizate sau participarea la acestea. Cei care aduc arme sau substanţe cu efect lacrimogen la protest riscă până la doi ani de închisoare.

Reprezentanţii jandarmeriei Tulcea susţin că sunt la curent cu posibbila organizare a unei acţiuni de protest în Piaţa Civică, în cursul zilei de astăzi şi atrag atenţia asupra posibilelor urmări.
„Există posibilitatea legală de a se organiza adunări publice , conform legislaţiei în vigoare, însă până la această oră din câte ştim nimeni nu a făcut o asemenea solicitare de organizare. În aceste condiţii, cei care organizează sau participă la adunări publice nedeclarate se supun rigorilor Legii 60“, spune maiorul Pavel Vizitiu, comandantul Jandarmeriei Tulcea.
Abaterile de la normele  Legii 60/1991 (organizarea şi desfăşurarea de adunări publice nedeclarate, neînregistrate sau interzise) se sancţionează cu muncî în folosul comunităţii sau cu amendă de la 5.000 la 50.000 de lei. „Cei care aduc la astfel de manifstări arme de orice fel sau substanţe cu efect lacrimogen riscă pedeapsa cu închisoarea de la trei luni la doi ani“, spune Marian Ciubotaru, purtător de cuvânt al IJJ Tulcea.

Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite