Oficiali ai Ministerului Mediului, în vizită de studiu la Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiect european pentru estimarea riscului de inundații
Proiect european pentru estimarea riscului de inundații

În perioada 11-13 octombrie 2012 reprezentanții Ministerului vor face o vizită de studiu pentru prezentarea zonei pilot Tulcea, în cadrul proiectului „Estimarea riscului la inundaţii adaptată diverşilor utilizatori din lunca inundabilă a Dunării – DANUBE FLOODRISK“.

În perioada 10-13 octombrie 2012, ministerul organizează seminarul de încheiere a acestui proiect finanțat din fonduri europene. Proiectul Danube Floodrisk a avut ca scop punerea bazelor pentru asigurarea unei dezvoltări durabile de-a lungul fluviului Dunărea, prin furnizarea unor harţi de risc eficiente pentru Lunca Dunării si pentru prezentarea informaţiilor importante referitoare la riscul inundaţiilor, necesare cerinţelor de planificare spaţiala si economică.
În cadrul seminarului, va fi prezentat Atlasul privind Hărţile de hazard şi risc la inundaţii în bazinul Dunării.
Partenerii români implicati în acest proiect sunt: Ministerul Mediului şi Pădurilor, Universitatea Tehnică de Construcţii, Administraţia Naţională „Apele Române”, Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare „Delta Dunării” şi Centrul de Politici Economice Durabile de Mediu.
Atlasul hărţilor de hazard şi de risc este pus la dispoziţia factorilor interesaţi, prin volume tipărite, în format electronic (DVD) şi pe site-ul proiectului, al Ministerului Mediului şi Pădurilor, cât şi pe site-ul Comisiei pentru Protecţia Fluviului Dunării.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite