O pisică turbată a atacat doi localnici din Beştepe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cazul de rabie a fost confirmat la o pisică
Cazul de rabie a fost confirmat la o pisică

Animalul,  care de  două-trei luni  stătea în preajma unei gospodării, a avut în ultimul timp un comportament ciudat: a devenit agresiv cu două persoane. Ieri un localnic din Beştepe a ucis pisica.

Oamenii au anunţat medicul veterinar din localitate, care a constatat că pisica nu era vaccinată şi a hotărât să o supravegheze pentru a urmări comportamentul acesteia.
În cursul zilei de ieri pisica a fost ucisă de un localnic şi a fost adusă la laboratorul sanitar veterinar pentru investigaţii.
„În urma analizelor s-a  diagnosticat rabia. Persoanele care au fost atacate au fost îndrumate la secţia de boli infecţioase şi li se aplică tratamentul specific. Este primul caz de rabie din acest an  din judeţul Tulcea“, spune Marinela Tertiş. director al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.
Ca măsuri în  localitatea Beştepe se vor efectua vaccinări de completare la animalele receptive care nu au fost vaccinate în campania anului 2011. În urma anchetei epidemiologice se va stabili dacă este necesară vaccinarea animalelor domestice cu risc  din focarul de rabie.
„Reamintim că vaccinarea antirabică este gratuită şi obligatorie pentru câini şi pisici şi se efectuează în campanii anuale în  trimestrul IV al anului cu completari lunare la animalele tinere peste 3 luni. Concomitent se eliberează de medicul veterinar şi carnetul de sănătate care dovedeşte ulterior efectuarea vaccinării pe parcursul anilor. Persoanele care observă un comportament anormal la carnasiere domestice sau sălbatice, dar şi alte specii, sunt sfătuite să nu se apropie de acestea şi să anunţe imediat medicul veterinar din localitate“, mai spune Marinela Tertiş.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite