OFICIAL Consilierul local Ciprian Pericleanu a fost INCOMPATIBIL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Cei din primărie să nu se bucure prea mult că scapă de mine, că lucrurile nu vor rămâne așa. Voi contesta la Curtea de Apel Constanța acest raport de evaluare al Agenției Naționale de Integritate“, spune național-liberalul Pericleanu.


În această săptămână Prefectura Tulcea a primit un răspuns oficial din partea Agenției Naționale de Integritate: consilierul local Ciprian Pericleanu (PNL) s-a aflat în stare de incompatibilitate. Decizia vine ca urmare a existenței unui contract comercial între firma Pericle Star SRL, ce aparține familiei Pericleanu și Primăria Tulcea.
În acest caz, următorul pas ar fi acela al eliminării lui Pericleanu din cadrul Consiliului Local Tulcea.
Contracte de 2 milioane de lei
„Considerăm că domnul Pericleanu Grigore Ciprian s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât SC PERICLE STAR  SRL a încheiat un număr de cincin contracte de execuție lucrări cu municipiul Tulcea, în valoare totală de 2,424.630,86 lei fără TVA. SC PERICLE STAR are ca asociați pe domnul Pericleanu Grigore Ion (tatăl persoanei verificate, acesta fiind și administrator) și doamna Pericleanu Maria (mama persoanei verificate), aceștia fiind rude de gradul I cu domnul Pericleanu Grigore Ciprian“, se arată în raportul de evaluare transmis de ANI.
Consiliul Local decide
După cum se arată în legea 161/2003, la articolul 90, consilierii locali care au funcția de președinte, vicepreședinte, director general (...) sau asociat nu pot încheia contracte comerciale de prestări servicii , de executare lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autoritățile publice locale din care fac parte cu autoritățile administrației publice locale din care fac parte. La alineatul 2 al aceluiași articol se precizează  aceste preveneri se aplică și pentru rudele de gradul I. 
Potrivit legii, calitatea de consilier local încetează de drept, îmainte de expirarea duratei normale a mandatului, în caz de incompatibilitate, iar încetarea de drept a mandatului de consilier local se constată de către consiliul local, prin hotărâre, la propunerea primarului sau a oricărui alt consilier.
Vrea să conteste
PNL-istul este, decis, însă, să nu lase lucrurile așa: „Am dreptul în termen de 15 zile să contest acest raport de evaluare din partea ANI. Până la finalul săptămânii acesteia vom face contestație la Curtea de Apel Constanța“, a precizat Pericleanu.
Acesta a mai precizat că nu poate fi sancționat de două ori pentru aceeași faptă. „Pentru aceleași contracte cu Pericle Star am mai fost sancționat, am fost demis în ianuarie 2011 din cadrul Consiliului Local“.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite