Noi reguli de debranşare de la căldură pentru tulceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tulcenii pot vedea la intrarea în scara de bloc anunţurile postate deja de societăţile furnizoare de căldură din municipiu. Pentru că se anunţă o avalanşă de debranşări, cererile vor fi primite până pe data de 15 august.

Primăria Tulcea a decis că debranşările de la sistemul de furnizare a căldurii se pot face numai în perioada 15 iunie – 15 august, iar furnizorul de căldură va efectua toate lucrările necesare (pe banii tulceanului) în maxim 45 de zile de la depunerea cererii. Astfel, până pe 30 septembrie vei fi deja debranşat.
„Deconectările de la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică au dus la dezechilibrarea sistemului de distribuţie şi la creşterea cheltuielilor de încălzire“, spune primarul Constantin Hogea.
Tulcenii au început deja să se gândească serios la debranşare, mai ales dacă se va opta pentru tăierea subvenţiei: „Noi avem pensii bune, în jur de 1.000 de lei eu şi cam 800 de lei soţia. Pe criza asta, ne descurcăm, într-adevăr. Dar dacă ne fac peste 1.000 de lei întreţinerea, aşa cum am auzit că se va întâmpla, noi cum trăim o lună întreagă cu câteva sute de lei? Mai bine ne debranşăm şi ne încălzim cu un calorifer electric. Sigur nu consumăm atâta la curent“, spune Gheorghe Munteanu (67 de ani), pensionar.
Cei care au venituri mai mici de 850 de lei, suma vehiculată ca fiind plafonul pentru acordarea ajutorului de încălzire, sunt de părere că 90% din municipiu va deveni „asistat social“, adică va beneficia de încălzire.

Ce acte îţi trebuie pentru debranşare

Tulcenii care vor să se debranşeze individual au nevoie de acordul vecinilor de apartament, atât pe orizontală, cât şi pe verticală. De asemenea, ei vor trebui să anunţe furnizorul în scris cu 30 de zile înainte şi va avea nevoie şi de acordul scris al asociaţiei (hotărârea Adunării Generale). În plus, acesta va trebui să declare ce sistem de încălzire va folosi. Tulcenii care locuiesc la case sunt obligaţi doar să anunţe furnizorul cu 30 de zile înainte.
Debranşările nu se pot face iarna. Toate lucrările necesare vor fi realizate de furnizorul de căldură, iar cheltuielile vor fi suportate de cel care solicită debranşarea.

Amenzi de până la 2.500 de lei

Vei plăti 1.500 şi 2.000 de lei dacă te-ai debranşat  fără respectarea paşilor din regulament , dacă ţi-au modificat instalaţiile de încălzire fără documentaţie tehnică sau dacă poluezi aerul din faţa geamului cu gazele arse evacuate necorespunzător.
Pentru instalarea surselor individuale de încălzire (centrale de apartament) fără a respecta regulamentul sau cu forţă de muncă neautorizată vei scoate din buzunar 2.000 – 2500 de lei.
Pentru golirea caloriferelor pentru anumite reparaţii fără acordul scris al asociaţiei de proprietari vei plăti o amendă de 1.000 până la 1.500 de lei.

Află mai multe din Adevărul de Seară de Tulcea!

 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite