Noaptea cercetătorilor la Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul Eco Turistic „Delta Dunării“
Centrul Eco Turistic „Delta Dunării“

Pe 28 septembrie, în 300 de oraşe europene, cercetătorii şi publicul larg se vor întâlni într-o atmosferă ce stimulează descoperirea ştiinţei prin activităţi distractive. Oraşele organizatoare din România sunt Bucureşti, Sinaia, Suceava, Piatra Neamţ, Tulcea şi Târgu Mureş.

În Tulcea activitățile vor avea loc la Centrul Muzeal Eco-Turistic Delta Dunării între orele 18.00 și 24.00.
„Participanţii vor afla ce fac de fapt cercetătorii şi de ce este importantă munca lor în viaţa de zi cu zi, cum reacţionează organismul uman şi ne ajută să ne îmbunătaţim performanţele, cum funcţionează roboţii sau cum este să fii cercetător ştiinţific. Vor avea ocazia să vadă de îndeaproape partea umană a cercetătorului, descoperindu-l ca pe un om obişnuit ca fiecare dintre noi, ce contribuie la evoluţia societăţii prin ceea ce face. Prin discuţii, experimente interactive sau ateliere practice se stimulează dorinţa de a şti mai multe despre acest domeniu şi de a atrage tinerii către o carieră în cercetare“, se arată în comunicatul Institutului de Cercetări Eco Muzeale Tulcea.
La eveniment este aşteptat publicul larg, indiferent de vârstă sau background ştiinţific.
„Ne bucurăm să fim iar gazdele evenimentului european Noaptea Cercetătorilor și anul acesta. În urma activităților de anul trecut, ne-am dorit să facilităm în continuare întâlnirea dintre publicul larg și cercetători, pentru a înlesni cunoașterea reciprocă, a promova activitatea cercetătorilor și, nu în ultimul rând, pentru a trezi interesul tinerilor spre activitățile de cercetare. Anul acesta sunt așteptați la Noaptea Cercetătorilor vizitatori de toate vârstele care vor putea interacționa cu cercetătorii prezenți și activitățile și surprizele pregătite de organizatori”, a declarat Cristina Dinu, director al Institutului de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea.



Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite