Navele de croazieră au împânzit portul Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

TURISM De la sfârșitul lunii aprilie până la sfârșitul lui octombrie, 182 de sosiri au fost programate pentru navele de croazieră în Delta Dunării. Ca de fiecare dată, nivelul apelor și condițiile meteorologice pot influența numărul de sosiri, apele Dunării fiind în acest an foarte scăzute.

Sezonul turistic 2011 se confirmă destul de prolific din punct de vedere al sosirilor anunțate de navele de croazieră în județul Tulcea, până în prezent aproximativ 80 de nave din totalul programat venind la Tulcea. Victor Iancu, președintele grupului de firme Europolis spune că pe lângă cele 182 de nave care vin în deltă se mai adaugă 15 nave maritime care acostează la Constanța și care apelează la operatorii tulceni pentru diverse excursii în Delta Dunării, precum și două nave maritime care acostează la Sulina.
Promovare la târgurile internaționale
Numărul mare de nave anunţate pentru anul acesta este datorat promovării serioase de la târgurile internaţionale de turism. „Aşteptăm foarte multe nave de croazieră la Tulcea, ca urmare a participării noastre la târguri internaţionale de turism. Toate acestea s-au concretizat în contracte. Pentru această vară aşteptăm să sosească 182 de nave de croazieră iar faţă de anii anteriori este cea mai bună situaţie. O strategie a noastră de promovare este că aducem din străinătate tour-operatorii importanţi şi îi plimbăm în Delta Dunării, le arătăm baza materială, le prezentăm mâncărurile pe care le servim turiştilor. Prin astfel de acţiuni, noi devenim cunoscuţi”, a precizat directorul SC Europolis.
Singurele probleme care pot apărea în acest an sunt legate tot de natură. Dacă anul trecut 15 sosiri au fost anulate din totalul de 155 din cauza creșterii apelor Dunării, anul acesta sunt probleme cu apele scăzute. „Dacă anul trecut cota era de 400 de centimetri, acum a ajuns la 135. Este o situație nu tocmai plăcută dacă ținem cont și de prognozele meteo. Totul depinde de condițiile meteorologice. Anul trecut, la podul de la Novi Sad a fost blocată activitatea navelor pe o perioadă de 2-3 săptămâni din cauza apelor crescute. Nu vreau să dau un semnal alarmist, vom vedea ce va mai fi în acest an“, spune directorul Iancu.
Citiți în Adevărul de Tulcea ce nave sunt așteptate în port în acest an!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite