N-au scăpat de închisoare: Tulcenii acuzați că aduceau droguri din Spania sunt cercetați în arest preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi dintre tulcenii reținuți pentru trafic de droguri la finalul lunii ianuarie au solicitat ieri să fie cercetați în stare de libertate. Tot ieri procurorii DIICOT au propus instanței arestarea unui alt băiat implicat în afacerea „Droguri în pungi de chipsuri“.

Cinci tineri sunt acuzați că ar fi făcut parte dintr-o rețea care aducea cannabis din Spania. George Iulian Ciubotaru (23 de ani) a fost prins în flagrant pe strada Babadag în timp ce primea un colet în care exista cannabis vegetal. În colet, poliţiştii au găsit într-o cutie de chipsuri 40 de grame de fragmente vegetale. Drogurile erau achiziţionate din Spania şi trimise în România, prin intermediul unei firme de coletărie internaţională şi transport persoane, destinaţia fiind municipiul Tulcea, de unde erau preluate de George Iulian Ciubotaru şi de Cosmin Efimov (25 de ani) din Tulcea, care le comercializau.
Oamenii legii au obţinut mandate de percheziţie, iar la locuinţele celor doi suspecţi au găsit şi un cântar elecronic de precizie. Cei doi au fost trimişi în arest preventive la finalul lunii ianuarie.
Cei doi au cerut ieri să fie cercetați în stare de libertate, dar magistrații tulceni le-au respins solicitarea. Au admins, astfel, cererea procurorilor de a-i menține în arest încă o lună.
De asemenea, și constănțeanul Andrei Dinu, implicat în același dosar, ar putea ajunge după gratii. Procurorii au propus trimiterea lui în arest preventiv în lipsă. Magistrații tulceni au dat termen: până pe data de 27 martie Andrei va fi citat la adresa cunsocută.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite