Muzică şi comunicare, la Liceul de Artă din Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soreanu la pian
Soreanu la pian

Iubitorii muzicii clasice vor putea asculta Beethoven, Manuel de Falla sau Bohuslav Martinu. Mâine, de la orele 17.00, la Sala Studio a Liceului de Artă „George Georgescu” din Tulcea, cu sprijinul Primăriei , va avea loc o nouă serată a celei de-a șasea stagiuni Muzică şi Comunicare, ultima din acest an.

Proiectul este un ciclu de concerte în care se ascultă şi se comentează lucrări muzicale interpretate de artişti instrumentişti şi cântăreţi.
Seratele au fost iniţiate de Serban-Dimitrie Soreanu în 1983, s-au oprit în 1990 şi au fost reluate în 2005. Fiecare întâlnire are o temă: „Începutul este un continuum“, „Pasiunea“, „Raze care imaginează cercuri“, „Pământ & Apă“, „Aer & Foc“, „Masca“, „Aşteptarea“, „Răspunsuri“, „Cursuri“, „Umbre“, „Redimensionări“, „Norme“, „Porţi“, „Sfârşitul efemer“, „Telepatia“, „Exerciţii“, „Linişte“, „Evidenţe“, „Prezentul continuu“, „Sophia“, iar publicul poate interacţiona cu interpreţii.
Alături de profesorul universitar Şerban Dimitrie Soreanu de la Universitatea Națională de Muzică din București,  tulcenii vor avea ocazia de a-i asculta şi pe Andreea Laura Butnaru, la pian, dar şi pe Florin MIhai Mitrea la violoncel.
Program
Veţi putea asculta Ludwig van Beethoven – 12 Variațiuni pe tema „Ein Mädchen oder Weibchen” din opera Flautul Fermecat,  pentru pian și violoncel, Ludwig van Beethoven – 7 Variațiuni pe tema „Bei Männern, welche Liebe fühlen” din opera Flautul Fermecat, pentru pian și violoncel, Manuel de Falla – Suită populară spaniolă pentru violoncel și pian, Bohuslav Martinu – Variațiuni pe o temă slovacă, pentru violoncel și pian, Șerban-Dimitrie Soreanu – Improvizaţie.
Citiţi mai multe amănunte în Adevărul de Seară Tulcea!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite