Mustafa Latif, directorul Spitalului Babadag: „Angajaţii noştri o să ajungă pe străzi, nici şomaj nu o să mai ia!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Sănătăţii pune în pericol angajaţii spitalelor mici care se reorganizează. Ieri seară au fost publicate pe site-ul Ministerului termenele pentru redistribuirea personalului din unităţile sanitare mici, dar aceste termene nu pot fi respectate. Directorul Spitalului Babadag ne explică de ce!

Aseară, la ceas târziu, Ministerul publică pe site lista cu termenele ce trebuie respectate pentru ca medicii şi asistentele din spitalele mici să rămână în câmpul muncii. Astfel, până pe 23 martie direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti au obligaţia de a afişa la sediul propriu posturile vacante, la nivel naţional, pe categorii de personal şi pe specialităţi, pe judeţe şi unităţi sanitare, până în data de 28 martie 2011, personalul din unităţile reprofilate va depune la managerul unităţii opţiunea pentru postul dorit. Managerul unităţii va avea obligaţia ca în termen de 2 zile, până la 30 martie 2011, să prezinte direcţiei de sănătate publică judeţeană tabelul nominal cu opţiunile şi punctajele fiecărui angajat.
În zilele de 4 şi 5 aprilie 2011, DSP-urile vor realiza redistribuirea personalului în unităţile din acelaşi judeţ. În 14 şi 15 aprilie 2011, se va face redistribuirea în unităţile din judeţele limitrofe. Procesul se va încheia în zilele de 28 şi 29 aprilie 2011, atunci când se va face redistribuirea la nivel naţional.


Spitalul Babadag

„Nici până azi nu am normele de aplicare a Ordinului. Câţi oameni rămân, câţi pleacă, nimeni nu ştie!“
Directorul Spitalului Babadag, Mustafa Latif, ne explică de ce aceste termene nu vor putea fi respectate. Teoretic, luni ar trebui ca angajaţii spitalului să aleagă în scris unde vor să lucreze: la căminul de bătrâni sau la Spitalul din Tulcea. „De o săpătămână aştept să văd normele de aplicare. Am vrea să ştim ce structură de personal va avea căminul, ca să ştiu concret: am 50 de oameni, din care 40 rămân în Babadag, 10 trebuie redistribuţi. Nu ştim nici până azi ce structură de personal vom avea, şi toată lumea ne amână de pe o zi e alta. Este inadmisibil!“, spune Mustafa Latif.
Acesta spune că toţi angajaţii din aceste spitalele mici sunt în pericol, nu numai să îşi piardă locul de muncă, ci chiar să rămână pe drumuri, fără şomaj.
„Noi dacă ratăm aceste termene nu mai putem primi şomaj pentru că nu am participat la redistribuire, adică am refuzat un loc de muncă. Dar termenele nu pot fi respectate. Pe lângă lipsa normelor, structura de personal trebuie să treacă prin Consiliul Local, iar până luni mai avem câteva zile“, spune dierctorul.
Ministerul Sănătăţii: „Să ia exemplu un alt cămin şi să îşi facă o structură de personal după el!“
Reprezentanţii Ministerului spun că de aceste norme ar trebui să se ocupe Ministerul Muncii. Mai mult, întârzierea apariţiei normelor nu schimbă cu nimic termenele stabilite de Ministerul Sănătăţii.
„Autorităţile din Babadag trebuie, în primul rând, să aprobe în Consiliul Local transformarea spitalului în cămin de bătrâni. În ceea ce priveşte numărul de angajaţi, nu este aşa de complicat: pot să îşi ia ca exemplu un alt cămin de bătrâni şi să îşi facă o schemă asemănătoare. De exemplu, un medic epidemiolog nu are ce căuta într-un centru de bătrâni, şi acela va şti că trebuie să fie redistribuit“, spune Oana Grigore, din cadrul biroului de presă al Ministerului Sănătăţii.


Băbăienii au protestat în faţa primăriei pentru a-şi păstra spitalul

„Sperăm ca mâine să apară normele!“
Aurica Mihalcea, reprezentantul Ministerului Muncii la Tulcea, spune că din calculele făcute normele de aplicare a Ordinului ar trebui să apară pe 24 martie, adică mâine. „Noi nu avem cum să îi ajutăm în  ce priveşte schema de personal, pentru că singurele normative pe care le avem sunt raportate la numărul de bătrâni“.


image
image
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite