Momente de groază la Sulina: „Femeia striga disperată după bărbatul ei la malul apei “

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Martorii accidentului naval petrecut aseară în portul Sulina povestesc despre momentele de groază şi panică prin care au trecut cei aflaţi la terasele de pe faleză, după ce au auzit cele două ambarcaţiuni ciocnindu-se. Laurenţiu Chersan (31 de ani)  din Sulina este dat dispărut după ce a căzut în apele Dunării aseară în jurul orei 22.00

UPDATE 13.50. Din primele informaţii, cei care se aflau la bordul şalupei cu motor de 250 de cai sunt Marian şi Mihaela Machedon, de la o firmă de ambracaţiuni din Tulcea.
UPDATE 12.30: Laurenţiu, bărbatul dispărut, este din Sarichioi, dar stabilit de câţiva ani la Sulina. Aici lucra de ceva timp la o casă pentru el şi soţia lui, Anca. În urmă cu câteva zile a avut un accident pe şantier şi s-a dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea. Ieri seară, bărbatul se întorcea de la spital.
Toată comunitatea locală este şocată de ceea ce s-a întâmplat. „Băiatul era serios, muncitor. Fusese şi în străinătate, iar acum îşi construiau o casă în curtea părintească. Erau proaspăt căsătoriţi, nu ştiu dacă aveau doi ani de când s-au căsătorit. Şi uite cum toate planurile lor de viitor s-au dus într-o clipă“, spune primarul Aurel Dimitriu.

Martorii povestesc că de pe mal s-a auzit un zgomot puternic, dar din cauza întunericului nu au putut vedea prea multe.
„Era o barcă mai mare, a unui bucureştan, care urca pe canal, iar barca în care se afla bărbatul dispărut cobora. Culmea, veanea cu soţia de la Tulcea de la Spital, îşi scosese nişte copci, avusese o rană. Erau cu o barcă mică, Black Sea, şi s-au ciocnit n ndreptul terasei Coral, mai spre larg“, povesteşte Sandu Cuzmin.
Martorii spun că după ciocnire cei doi soţi au fost aruncaţi în apă, şi doar soţia, Anca Chersan (30 de ani), a reuşit să ajungă spre mal, fiind salvată. Barca a continuat să se învârtă până când s-a atins de o alta şi s-a înfipt în estacada de la mal.
„Degeaba ne-am tot uitat în aval, nu l-a mai văzut pe Laurenţiu. Era groaznic deoarece femeia ajunsese la mal şi ţipa încontinuu, era disperată. Plângea şi striga încontinuu după soţul ei, Laure, Laur, au fost clipe de groază. Păcat de el, Dumnezeu să-l ierte“, spune şi Florin Papadatu, agent ecolog din Sulina.
Deşi bărbatul a fost căutat ore în şir de către poliţiştii de frontieră din Sulina şi de localnici, corpul acestuia nu a fost găsit. Martoii spun că probabil acesta a fost lovit la impact sau ulterior de barca scăpată de sub control, acesta fiind motivul pentru care nu a reuşit să înoate  cei câţiva metri până la mal.
Ambarcaţiuneade Balck Sea cu motor de 20 de cai  putere a intrat în coliziune cu o şalupă Star Craft cu motor de 250 de cai putere, condusă de Marian Machedon (33 de ani) din Bucureşti şi în care se mai aflau soţia şi cei doi copii.
La momentul de faţă cele două ambarcaţiuni sunt acostate în portul Sulina pentru a se continua cercetările, spun reprezentanţii Căptiniei Zonale Tulcea. 
După cum spun reprezentanţii Poliţiei Transporturi Tulcea, la momentul dispariţiei bărbatul purta un tricou alb cu dungi negre verticale, o camăşă de velur crem, blugi alb cu crem şi pantofi de piele maro. Laurenţiu are 1,85, atletic, păr şaten şi ca semn distinctiv are o aluniţă pe tâmplă, în partea dreaptă.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite