Ministrul Daniel Constantin: Repopularea cu sturioni este o prioritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Daniel Constantin, alături de preşedintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu şi comisarul european Dacian Cioloş
Ministrul Daniel Constantin, alături de preşedintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu şi comisarul european Dacian Cioloş

Prezent în Delta Dunării alături de oficiali guvernamentali şi europeni, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că la momentul de faţă se poartă discuţii referitoare la reluarea programului de repopulare cu sturioni.

„Trebuie să ne gândim să refacem resursa de sturioni şi avem în vedere repopularea cu puiet, aşa cum indică şi studiile pe care deja le avem elaborate de specialiştii de la nivelul Ministerului Agriculturii, dar şi de la nivelul Ministerului Mediului. Există o comisie mixtă care studiază în aceste zile necesitatea reînceperii acestui proiect“, a precizat Daniel Constantin.
Acesta a mai adăugat că se doreşte realizarea unei axe speciale pentru tot ceea ce înseamnă dezvoltarea de proiecte în zona Deltei Dunării. „De asemenea, există necesitatea ca şi în viitor să finanţăm grupurile de acţiune locală“, a mai adăugat ministrul, referindu-se la grupul constituit la Tulcea pentru atragerea de fonduri europene din programele pentru pescuit.



Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite