Ministerul Sănătăţii insistă: Angajaţii spitalelor din Sulina şi Babadag, invitaţi să îngrijească bătrâni!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a modificat Hotărârea 212/2011 pentru aprobarea Programului de interes naţional „Dezvoltarea reţelei de cămine pentru  persoanele vârstnice“, astfel încât spitalele să primească finanţare chiar din ziua în care li s-a acceptat cererea de acreditare.

Termenul limită la care ar fi trebuit să depună conducerea celor două spitale această cerere de acreditare a fost 31 martie. De la 1 aprilie, Ministerul Sănătăţii a stopat finanţarea pentru spitalele din Babadag şi Sulina, iar angajaţii celor două unităţi spitaliceşti au rămas, astfel, fără finanţare pe luna aprilie. 
„Până la această modificare, legislaţia prevedea ca pentru autorităţile administraţiei publice locale care depun solicitarea de finanţare după data de 31 martie 2011, finanţarea să se realizeze începând cu data de întâi a lunii următoare datei de încheiere a contractului. În aceste condiţii, pot apărea situaţii în care unităţile care intră în program să rămână fără finanţare pentru o perioadă de o lună.Conform noii prevederi, unităţile sanitare reprofilate care solicită transformarea în cămine pentru persoane vârstnice vor beneficia de finanţare de la data încheierii contractului“, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite