Ministerul Mediului, rugat să aducă apă în suburbia Tulcei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Localnicii sunt nemulţumiţi și de faptul că şanţurile de drenare a apei acumulate în sat au fost lăsate descoperite, acestea începând deja să se surpe în faţa curţilor.

Pentru că petițiile la primărie au rămas fără niciun rezultat așa că oamenii s-au îndreptat că Ministerul Mediului, cu jalbă chiar la ministru Laszlo Borbely. În această petiție și-au spus toate păsurile: lipsa apei potabile, digul neterminat care nu-i protejează de inundații dar și gropile săpate în fața curților lăsate descoperite.
„Au fost atâtea fonduri europene pentru a seconstrui o rețea de apă potabilă încât nici nu le mai știm numărul. Anul trecut, am primit de la ARBDD înștiințare că până în septembrie 2010 vom avea apă potabilă. Acum se vorbește că se trage o conductă de apă pe sub Dunăre de la Tulcea, nu mai înțelegem chiar nimic“, spune Dumitru Ilie (6o de ani), unul dintre petiționari.

Click pe imagine pentru fotogalerie!

image


La ora actuală, oamenii își aduc apă potabilă de la Tulcea, de peste Dunăre, cu bidoanele. Pentru uzul gospodăresc apelează la apa din Dunăre „Mai udăm o grădină, mai pentru spălat, mergem cu găleata la Dunăre. Când eram mic știu că foloseam apa și la gătit, dar nu era poluarea de acum“, spune localnicul.
Una dintre cele mai mari probleme ale satului este reprezentată de inundații. Satul este obișnuit cu acest fenomen, dar de când s-a construit digul de apărare pe jumătate, lucrurile s-au înrăutățit.
„Înainte de vizita ministrului Borbely la Tulcea, la începutul anului, în zona rămasă neîndiguită, au lucrat timp de trei săptămâni graiferele care au scos nisip din Dunăre pentru a construi un fel de semidig, dar nu s-a mai pus și piatră.Când vor crește cotele Dunăreii, istoria inundațiilor de anul trecut se va repeta în suburbie , pentru că semidigul construit din nisip va fi foarte repede spălat de apele Dunării“, spune Dumitru Ilie.

Citiți în Adevărul de Tulcea ce răspund reprezentanții Guvernului!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite