„Miniportul de la Sfântu Gheorghe respectă proiectul aprobat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Măsuri preventive în zona miniportului de la Sfântu (foto Cristi Balea)
Măsuri preventive în zona miniportului de la Sfântu (foto Cristi Balea)

Localnicii din localitate spun că zilele trecute apele împinse de furtună dinspre mare au fost la un pas să inunde localitatea,deoarece după construirea miniportului digul de apărare ar fi fost  micşorat

Deşi au existat unele voci care au sugerat că odată cu efectuarea lucrărilor de modernizare a primului miniport construit în Delta Dunăriii ar fi fost afectat un dig de apărare, acestea sunt  contrazise oficial atît de constructor cât si de autorităţile judeţene.
„Noi am respectat proiectul, ba chiar este ceva mai sus decât în proiect digul de apărare din zona miniportului, în proiect era 171 de centimetri, s-a făcut ceva în plus. Au existat niste probleme atunci când a fost furtună şi vânt dinspre mare, şi apa din mare vine spre localitate, peste gheaţă, dar este un fenomen clasic acolo, doar cei care nu cunosc specificul zonei se pot mira de aşa ceva“ spune Alexandru Stroe, managerul firmei Deltacons Tulcea, firmă ce a realizat miniportul din Sfântu Gheorghe.
„Sunt măsurători efectuate,lucrările au fost recepâionate şi sunt conforme cu proiectul, în plus, dacă există probleme normal că lucrarea are o garanţie, deci nu ar fi nici o problemă la Sfântu Gheorghe“ spune şi Victor Tarhon, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea.
„Preventiv s-au pus în zonă saci de nisip dar a fost o potenţială problemă, trăim în mijlocul apelor şi suntem obişnuiţi“ spune şi primarul comunei Sfântu Gheorghe, Valentin Sidorencu.

Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite