Mii de tulceni au ajuns la Enisala în prima zi de Pro Istoria Fest. Iată ce te aşteaptă azi la poalele cetăţii! GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei mici învaţă să tragă cu arcul
Cei mici învaţă să tragă cu arcul

Aproximativ cinci mii de persoane au participat ieri la manifestările de la poalele cetăţii Enisala din judeţul Tulcea, în prima zi a festivalului Pro Istoria Fest. Tot atâtea persoane sunt aşteptate şi astăzi, spun organizatorii.

Tulceni din toate localităţile judeţului, dar şi turişti care se îndreaptă spre deltă au venit ieri la cetate pentru a participa la prima ediţie (la Tulcea) a festivalului care îşi propune să îmbine distracţia cu educaţia.
Foişorul de Folk, Ad Hoc, Corina, Anna Lesko şi Holograf: ei sunt artiştii care au întreţinut atmosfera aseară. De la ora 22.00, toţi participanţii la festival au avut parte de un spectacol de lasere inedit.

Click pe poze pentru fotogalerie!

Duminică, a doua zi a festivalului, seria evenimentelor începe cu teatru de păpuşi (de la 9.30 la 11.30). De la ora 14.00 – 18.00 vei avea parte de ateliere de creaţie artistică pentru copii: spade şi mişcare scenic, cioplit şi olărit, teatru şi dans, tir şi tras cu arcul, dar şi şcoala de iconografie şi heraldică (pictură pe scut de lemn). În acelaşi interval orar vor fi organizate şi ateliere pentru adulţi: aruncarea cuţitelor, folosirea spadei şi a sabiei, trânta – lupta românească dar şi un concurs tras frânghie şi demonstraţii.
Cei mici se pot bucura de la 13.00 la 14.30 şi de la 17.30 la 19.00  de face painting, baloane modelate şi animaţie.
De la ora 17.00 urcă pe scenă un ansamblu folcloric local, apoi de la ora 19.00 –Elena Gheorghe. De la 20.00 sunt aşteptaţi pe scenă cei de la Vunk, iar festivalul se încheie cu un concert al trupei Sistem şi un foc de artificii.


Pro Istoria Fest
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite