Maşini electrice şi hibrid pe banii statului!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele fizice, instituţiile publice sau unităţile administrativ-teritoriale care intenţionează să cumpere autovehicule cu sistem de propulsie electric sau hibrid se pot înscrie în program din această săptămână şi până pe data de 4 noiembrie 2011. Programul va fi apoi reluat la începutul anului 2012.

Pentru producători, sesiunea de înscriere în vederea validării celor care intenționează să comercializeze autovehicule cu sistem de propulsie electric sau hibrid a început pe 29 septembrie, urmând a se încheia pe data de 7 octombrie 2011. Sesiunea de înscriere în vederea validării nu se adresează producătorilor deja validați în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național pentru anul 2011.
Suma alocată Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național pentru achiziționarea de autovehicule cu sistem de propulsie electric si/sau hibrid, pentru anul 2011, este de 5.000.000 lei.
Cum funcționează
Cei interesați de acest program primesc  două tichete valorice pentru achiziționarea unui autovehicul hibrid, în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat sau patru tichete valorice pentru achiziționarea unui autovehicul electric, în schimbul preădarii spre casare a unui autovehicul uzat.
Cei care nu casează autovehicule uzate, dar care achiziționează autovehicule hibrid sau electrice beneficiaza de o reducere de 10%, dar nu mai mult de 1.800 de euro din prețul de comercializare a autovehiculului hibrid achizitionat, o reducere de 20%, dar nu mai mult de 3.700 de euro, din prețul de comercializare a autovehiculului electric achiziționat.


Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite