Mărturii din iadul puşcăriilor comuniste , pe scena teatrului din Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Neculaie Purcărea  (86 de ani) fost luptător în grupul “Carpatinii Făgărăşeni” le-a povestit astăzi tulcenilor experienţele şi suferinţele indurate timp de aproape douăzeci de ani în temniţele comuniste.

Expunerea deosebit de interesantă  intitulată „Lupta Partizanilor“, în care unul dintre ultimii supravieţuitori ai rezistenţei armate din munţi împotriva comunismului a vorbit, în apropierea Zilei Naţionale a României, despre credinţă şi naţionalism, a atras în sala Teatrului Jean Bart o audienţă numeroasă.
„Am stat închis alături de români adevăraţi precum Nicolae Steihard, Petre Ţuţea, Mircea Vulcănescu, am supravieţuit prin credinţă, asta ne-a ţinut în viaţă, credinţa şi altarele naţiunii. Scopul lor era să ne înfrângă voinţa şi să ne lepădăm de credinţă, de omorât fizic puteau oricând, dar nu au reuşit“ a spus Purcărea, care în cei douăzeci de ani a trecut prin toate puşcările celebre, de la Jilava la Văcăreşti şi Piteşti.
Eliberat în 1964, s-a apucat de sculptat în lemn, devenind ulterior un cunoscut meşter popular, câteva dintre obiectele realizate fiind expuse astăzi în foaierul teatrului „Jean Bart“.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite