Marţi, un inspector din Galaţi ne controlează cântarele. În aceeaşi zi fosta şefă îşi primeşte sentinţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un inspector din Galaţi va face verificări în pieţele din municipiu
Un inspector din Galaţi va face verificări în pieţele din municipiu

Inspectorul care vine din Galaţi va verifica atât Piaţa Sf. Gheorghe, cât şi Piaţa Veche, Piaţa Neptun, Piaţa E3 şi Piaţa Vest. La fel s-a procedat şi în perioada de Paşte.

„Serviciul Judeţean de Metrologie Legală Tulcea,  printr-un inspector   desemnat de către Directorul General  al Biroului Roman de Metrologie Legală Bucureşti va exercita controlul metrologic legal al statului, asupra  mijloacelor de măsurare  si  măsurările din domeniul de interes public privind protecţia consumatorilor si corectitudinea tranzacţiilor comerciale, la operatorii economici, în pieţele agroalimentare din municipiul Tulcea, conform tabelului“, spune Lidia Cozma, şefa delegată a Serviciului de Metrologie Legală.
Toate controalele vor avea loc pe data de 20 decembrie, chiar în ziua în care Tribunalul îi va da fostei şefe a Serviciului, Elena Albişteanu, prima sentinţă în dosarul de corupţie.
Elena Albişteanu , şef al Serviciului Judeţean de Metrologie Legală Tulcea,  a fost trimisă în judecată în luna iunie pentru luare de mită, fals intelectual săvârşit în scopul de a ascunde o infracţiune de corupţie, instigare la fals material în înscrisuri oficiale săvârşit în scopul de a ascunde o infracţiune de corupţie, fals material în înscrisuri oficiale săvârşit în scopul de a ascunde comiterea unei infracţiuni de corupţie.
Procurorii susţin că în 9 decembrie 2010, şefa de la cântare, în calitate şi de agent constatator, a primit de la un denunţător, administrator al unei societăţi comerciale, suma de 300 lei pentru a nu-i aplica sancţiuni contravenţionale prevăzute în legislaţia privind metrologia legală şi în cea financiar fiscală.
„Pentru a ascunde fapta de corupţie şi pentru a crea aparenţa de legalitate a faptelor sale, inculpata i-a cerut unei subordonate să falsifice buletinul de verificare metrologică emis pe numele firmei denunţătorului şi a falsificat personal procesul verbal de control şi procesul verbal de sancţionare contravenţională“, se arată într-un comunicat DNA.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite