Tulcea: Maria Ionela Gheba, privighetoarea de 4 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maria a urcat pentru prima dată pe scenă la vârsta de doi ani și jumătate interpretând  piesa Arlechino iar în prezent susține spectacole cu ansamblul folcloric Dorulețul, având apariții pe numeroase scene din țară și la televiziune.

Maria a urmat de la doi ani și jumătate exemplul surioarei mai mari, Ana, care lua lecții de canto sub îndrumarea profesorului Claudia Raicu. Aceasta a observat talentul micuței și a propulsat-o pe scena Palatului Copiilor, atunci când a interpretat cu succes piesa Arlechino în fața unei săli pline ochi. A fost doar începutul unei pregătiri intense în cadrul cercului de canto de la Palatul Copiilor. Chiar dacă în prezent cercul s-a desființat, colaborarea celor două surori cu profesorul Raicu a continuat, fetițele făcându-se remarcate în cadrul ansamblului folcloric Dorulețul, sub îndrumarea coregrafului Ștefan Coman.
Micuța mare artistă

Talentul și pregătirea intensă au făcut-o remarcată imediat la concursurile organizate pe plan local și interjudețean. Anul trecut a fost unul deosebit de fructuos reușind să câștige marele premiu la spectacolul concurs „Vreau să fiu mare…artist“, organizat de Centrul Cultural Jean Bart, Consiliul Județean și Ansamblul Artistic Baladele Deltei. „Am interpretat atunci melodia Mărine, la nunta, care este primul cântec popular cu care am urcat pe scenă. Mi-a plăcut foarte mult și am avut succes“, spune micuța Maria.

Cu această melodie avea să facă furori și în toamna anului trecut când l-a impresionat chiar pe unul din interpreții piesei „Mărine, la nunta ta“, cunoscutul Gelu Voicu. În cadrul manifestărilor prilejuite de Ziua Dobrogei, artistul a ținut neapărat să facă un duet cu micuța Maria, spre deliciul publicului, interpretând împreună această piesă.

„Am participat și la spectacolul aniversar al Ansamblului Dorulețul când am fost aplaudată de toată lumea“, povestește Maria. La 20 de ani de la apariția ansamblului de copii tulcean, Maria a fost în centrul atenției fiind cea mai mică membră a trupei folclorice înființată în 1990. Cu acest prilej a primit diploma aniversară pentru cel mai tânăr artist, din partea Primăriei, a Inspectoratului Școlar și a Palatului Copiilor. De asemenea, a obținut și o diplomă de merit la Gala Tinerelor Talente organizată la Tulcea chiar în primăvara acestui an, când a interpretat o piesă country „Weekend la țară“, costumată în cowboy.

Citiți amănunte în cotidianul Adevărul de Seară!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite