Mari cântăreţi de operă care şi-au început pregătirea la Tulcea se întorc în sala studio a Liceului de Artă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evenimentul are loc la Liceul de Artă
Evenimentul are loc la Liceul de Artă

Luni, de la ora 18.00, la Sala Studio a Liceului de Artă „George Georgescu”  va avea loc un concert susţinut de mezzo-soprana Emanuela Pascu, bas-baritonul Radu Ion şi pianista Lidia Ciubuc.

Cei doi cântăreţi de operă sunt tulceni şi şi-au început studiile muzicale la Liceul de Artă, clasa profesorului Monica Micula. Alături de pianista Lidia Ciubuc, ei vor aborda un repertoriu care cuprinde piese de Ceaikovski, Rahmaninov, Bizet, Liszt, Rossini, Mozart, Saint-Saëns, Wagner.
Emanuela Pascu este o voce cunoscută deja. După absolvirea Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti a urmat cursuri de masterclass cu soprana Marina Krilovici, iar în prezent este bursier la CEE Musiktheater Viena. A câştigat numeroase premii la concursuri şi are o activitate concertistică susţinută.  Roluri ca Marcellina (“Le nozze di Figaro”  de W.A.Mozart), Dido (“Dido şi Aeneas”  de H.Purcell), Amelia (“ La Casa de Bernarda Alba “ de M.Ortega) sau Rosina (“Il Barbiere di Siviglia”  de G.Rossini)  i-au adus deja conscrarea şi admiraţia iubitorilor muzicii de operă.
Radu Ion, absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, este masterand la clasa prof. univ. dr. Ionel Voineag. A obţinut premii la concursurile de interpretare, a susţinut concerte şi a colaborat cu Opera Naţională (rolul Mauricio din opera „I. Quatro Rustighi” de Wolf Ferrari).
Lidia Ciubuc s-a născut la Chişinău şi în prezent urmează cursurile a două facultăţi din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti (Interpretare muzicală -secţia pian şi Compoziţie clasică). A obţinut premii la concursuri şi a participat la diverse cursuri de măiestrie cu pianişti din Italia, Polonia, Suedia. A susţinut recitaluri şi un concert de autor la Filarmonica din Chişinău, unde i-au fost interpretate în premieră compoziţii proprii. Acompaniază tineri muzicieni în cadrul unor concerte susţinute la Bucureşti, Craiova şi Chişinău.
„La concertul de luni seară sunt aşteptaţi toţi iubitorii muzicii de operă, iar tinerii muzicieni vor dărui publicului o seară sonoră de excepţie“, spune Roxana Sava, director al Liceului de Artă „George Georgescu“ din Tulcea.



Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite