Tulcea: Marele Premiu „George Georgescu“ merge în Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câștigătorul Ionuț Cibotariu (16 ani) din Roman este elev al Liceului de Muzică „George Enescu“ din București și studiază pianul. Tânărul a impresionat juriul Concursului de interpretare „George Georgescu“ și a ridicat sala în piciare interpretând în cadrul Galei Laureaților „Mephisto Waltz“ de Franz Liszt.

Cea de a XIX-a ediție a Concursului Internațional de Interpretare „George Georgescu“ a adus zilele trecute la Tulcea nu mai puțin de 328 de instrumentiști şi 17 formaţii muzică de cameră din 22 de judeţe  și din Republica Moldova (45 participanți) la care se adaugă și un participant din Dublin (Irlanda).

După două zile dense de concurs desfășurat pe secțiunile pian, vioară, instrumente de suflat, instrumente populare, corzi grave, canto și muzică de cameră, ieri a avut loc Gala Laureaților, juriul festivalului alegând prin vot secret pe Ionuț Cibotariu câșigătorul Marelui Premiu. Evoluția entuziasmantă a acestui a ridicat în picioare întreaga sală a Palatului Copiilor.

La fel ca în celelalte ediții ale festivalului, Marele Premiu a fost înmânat de Ioana Rațiu Georgescu, fiica marelui dirijor George Georgescu.
Marele pianist din Roman

Ionuț Cibotariu este născut la Roman și de la vârsta de 5 ani a fost atras de pian după ce a ascultat pe casetă un concert de Chopin. „Provin dintr-o familie de muzicieni, așa că am avut mediul necesar pentru a-mi cultiva pasiunea pentru pian. Pianul am început să-l studiez propriu zis imediat ce am intrat la școală“, spune Ionuț. Din clasa a patra a urmat cursurile Colegiului Național de Arte „Regina Maria“ din Constanța, sub îndrumarea profesorului Silvia Munteanu. După o scurtă întoarcere în orașul natal, Ionuț a obținut o bursă de studii BCR Speranțe cu ajutorul căreia poate în prezent să urmeze cursurile Liceului de Muzică „George Enescu“ din București, sub îndrumarea profesorului Gabriela Enășescu.

„Mă simt extrem de emoționat după ce am câștigat Marele Premiu. A fost o alegere foarte bună participarea la acest concurs din Tulcea, m-am hotărât să vin aici după ce am obținut pemiul I la Olimpiada Națională de la Cluj. Mulțumesc organizatorilor pentru sprijinul acordat, doamnei Ioana Georgescu care mi-a înmânat Marele Premiu. A fost un moment foarte important pentru mine“, ne-a declarat proaspătul câștigător.

Citiți amănunte în cotidianul Adevărul de Seară!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite