Manifestări clasice în Piaţa Civică din Tulcea GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
1 Decembrie la Tulcea
1 Decembrie la Tulcea

Câteva sute de tulceni s-au strâns în această dimineață  în centrul municipiului Tulcea, de curiozitate dar şi din obligaţie, pentru a participa la manifestările dedicate zilei naţionale.

Ca în fiecare an, bugetarii au format majoritatea publicului în Piaţa Civică din Tulcea cu ocazia manifestărilor dedicate zilei naţionale a României.
„După douăzeci şi ceva de ani, nu s-a schimbat mare lucru la acest capitol, la fel ne mobilizau şi de 23 august şi când venea Ceauşescu, se anunţă dinainte că obligatoriu fiecare instituţie trebuie să trimită în Piaţa Civică un număr fix de persoane, abia apoi e zi liberă“ povesteşte cu glas scăzut unul dintre bugetarii racolaţi pentru a participa la manifestări.

Click pe poze pentru fotogalerie!

„Voluntarii“ sunt destul de puţini la număr, la fel ca şi trecătorii cu sacoşi în mână, care se opresc pentru câteva secunde în drum spre Piaţă. Cei mai bucuroşi, ca în fiecare an, sunt copii, care admiră uniformele militarilor şi zburdă liberi printre cei mari.
După ruga şi închinarea pentru poporul român, care a oprit pe loc ceva mai mulţi trecători, a urmat rostirea alocuţiunilor de câtre oficialități, prilej cu care oamenii s-au pus din nou în mişcare.După depunerea coroanelor la statuia domnitorului Mircea ce Bătrân a urmat defilarea gărzii de onoare iar apoi fiecare a plecat să sărbătorească româneşte, la un grătar, la curte, sau în vizită la rude.

1 Decembrie la Tulcea
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite