Mănăstire de rit vechi, jefuită: N-a găsit nimic în cutia milei, aşa că a furat cruciuliţe şi cărţi de rugăciuni!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mănăstirea „Ioan Botezătorul“ (fotograf: Daniela Ungureanu, sursa: info-delta)
Mănăstirea „Ioan Botezătorul“ (fotograf: Daniela Ungureanu, sursa: info-delta)

Duminică, mănăstirea „Ioan Botezătorul“ de la ieşirea din municipiul Tulcea (spre Mineri) a fost jefuită de un botoşănean de 34 de ani. Bărbatul a spart două geamuri, a căutat în cutia milei (unde nu era nimic), iar apoi s-a apucat să fure ce a găsit prin biserică.

La faţa locului a ajuns un echipaj de  jandarmerie care a verificat cele reclamate. L-au depistat pe bărbat destul de rapid. Era cel care, în prima localitate (Mineri) împărţea trecătorilor bunurile furate: 116 cruciuliţe, 41 medalioane, 1 ceas tip cruciuliţă, 39 brelocuri, 204 brăţări, 3 şiraguri mărgele, 39 flacoane sticlă, 49 cărticele rugăciuni, 166 iconiţe.
„Acesta a recunoscut faptul că a intrat prin efracţie în mănăstire, prin spargerea a două ferestre şi că a sustras bunurile care au fost găsite asupra sa. Bărbatul a fost condus la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea, unde i-au fost întocmite acte premergătoare în vederea începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Actele procedurale întocmite au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea, pentru continuarea cercetărilor“, spune Marian Ciubotaru, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite