Liviu Hariton, tulceanul care iubeştetulcea.ro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liviu are studii economice dar marea lui pasiune este programarea. Îmbinând acest hobby cu dragostea faţă de oraşul natal, a creat iubesctulcea.ro. A conceput şi lansat proiectul iubesctulcea.ro în urmă cu doi ani ca urmare a lipsei unui site serios care să promoveze aşa cum trebuie oraşul Tulcea.

„Deja existau câteva pe vremea aceea, unele au dispărut între timp, altele au fost abandonate sau au mai apărut unele noi. Eu unul am încercat să susţin constant evoluţia site-ului.
Proiectul l-am dezvoltat de unul singur, de la un capăt la altul, cum de altfel şi menţinerea lui online (costuri, întreţinere etc.) tot eu o suport. Lucrez la proiect atunci când prind timp liber şi încerc să îmbunătăţesc facilităţile existente sau să adaug altele noi“, spune Liviu.
Vrea un ghid online complet la oraşului
Intenţia sa este ca iubesctulcea.ro să devină site-ul reprezentativ al oraşului Tulcea, un ghid online complet, cu informaţii de la A la Z despre oraş. Recunoaşte că este foarte multă informaţie de procesat/prelucrat/publicat de aceea mai cere, periodic, ajutorul utilizatorilor chiar dacă feedback-ul este slab spre inexistent (cu câteva excepţii).
„Recent am organizat puţin lucrurile şi în comunitatea tulcenilor de pe Facebook, comunitate destul de activă. Utilizatorii de Facebook pot găsi oraşul Tulcea în „Grupul Tulcea“ şi pe pagina (care îmi doresc să devină oficială) http://www.facebook.com/orasul.tulcea. De asemenea, utilizatorii de Twitter pot urmări ce se mai întâmplă în Tulcea, conectându-se cu userul „Tulcea“ http://twitter.com/#!/Tulcea“, spune Liviu.
Liviu consideră că oraşul Tulcea merită o prezenţă şi promovare în online pentru că este un oraş frumos : „Este oraşul din care nu cred că aş mai pleca vreodată. Un vizitator a spus la un moment dat: „Aveţi un oraş frumos, liniştit, mic şi nişte oameni pe care nu-i mai întâlneşti în ţara asta. Îmi place la voi viscolul de iarnă şi plictiseala de vară”.
Viaţă de provincie
Lui Liviu îi place viaţa liniştită, de provincie. „Sincer, viaţa mea este liniştită, lipsită de aventuri sau întâmplări cutremurătoare. Datorită naturii locului de muncă, am stat, pentru o perioadă de doi ani şi ceva, în Bucureşti. A fost o perioadă în care am văzut de fapt ce înseamnă „acasă“ şi am realizat că n-aş da Tulcea pe aproape nimic în lume. Bucureştiul este, din punctul meu de vedere, un oraş urât, gri, prăfuit... este un loc unde nu mi-aş creşte copilul“, spune Liviu.
Din când în când mai scrie pe blog-ul personal, liviuhariton.com, un loc unde îşi adună toate lucrurile care i s-au părut interesante, diverse situaţii cu care s-a întâlnit în viaţă.
Pasionat şi de fotografie
Îi place să vadă lumea prin obiectivul aparatului foto. Cu alte cuvinte, atunci când poate, se ocupă de hobby-ul său, fotografia. Pe blogul personal are o galerie foto, petru cine este curios să vadă creaţiile.
Liviu este programator de câţiva ani încoace, dezvoltând aplicaţii web („unii le spun site-uri“). Nu îi place să vorbească mult despre persoane sa, ci mai mult despre munca sa : „Eu mă văd într-un fel dar poate cei din jurul meu mă percep în alt mod. Acum, tind să cred că acel alt mod este unul bun atât timp cât, până acum, nu am primit sugestii sau reclamaţii“.

Întrebări şi răspunsuri :
Cum se îmbină activităţile pe care le desfăşori pe mai multe planuri. Dacă ar fi să alegi ai renunţa la vreuna?
Având în vederea că majoritatea activităţilor pe care le desfăşor se manifestă în mediul online, îmbinarea lor nu ar fi o mare problemă. Încerc să-mi dozez timpul şi energia în aşa fel încât să reuşesc să ating toate planurile din viaţa mea. Şi nu, nu aş renunţa la absolut nimic, chiar dacă uneori este al naibii de greu...
Cum îţi petreci timpul liber?
Care timp liber? Am şi uitat ce înseamnă noţiunea asta... Atunci când totuşi am câteva momente libere, prefer să le petrec cu familia mea şi/sau cu prietenii.

Ce îi place: I-ar plăcea să îşi petreacă mai mult timp cu familia şi mai puţin la job/lucru. „Îmi place să am linişte şi siguranţă în viaţă, aspecte pe care cred că reuşesc să le controlez cu succes“, crede Liviu.
Ce nu-i place: Nu-i place să fie presat de timp. „Vreau să pot face totul în linişte, fără deadline-uri“, spune Liviu.

Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite